El trasllat de l'antiga biblioteca a la nova fa que el poble d'Anglès no disposi d'aquest servei des que a finals de juliol va tancar la primera pel període vacacional. Aleshores, van començar els treballs per catalogar tot el material i encara segueix, va explicar el regidor de Cultura Josep Casadellà, qui va afegir que la voluntat era obrir les portes el proper 28 de novembre, però tot apunta que es retardarà, ja que l'Ajuntament ha de fer el concurs per la plaça de director de l'equipament. Des de l'oposició, el portaveu de PAU, Pere Espinet, va recordar a l'equip de govern que hi ha serveis de la biblioteca com el d'internet que eren utilitzats pels veïns i que ara es troben que no poden accedir-hi. En aquest sentit, Casadellà va manifestar que el govern té previst habilitar un espai com a aula que disposi d'aquests ordinadors.

Amb la petició, Espinet també va afirmar, amb un cert to de crítica, que des del passat mes de maig la biblioteca nova Joaquim Bauxell està acabada i equipada amb el mobiliari. Casadellà, però, li va respondre que si bé a finals del passat mandat el govern d'Espinet hi va fer alguna actuació, l'equipament va obrir per a certes activitats sense que hi hagués llibres. I va afegir que durant el seu mandat, Espinet podia haver-la obert, si bé va al·legar que l'Ajuntament no tenia diners per fer front a aquesta despesa. En qualsevol cas, Casadellà considera que si Espinet «hagués mogut la biblioteca fa un any, potser ell l'hauria pogut obrir».

El regidor de Cultura va explicar que des del juliol l'Ajuntament està en contacte amb el servei de biblioteques de la Diputació de Girona per analitzar les necessitats de l'equipament d'Anglès i fer la catalogació dels llibres. En aquest punt, concreta que la Diputació encara té uns 150 llibres per catalogar. Casadellà va afegir que l'Ajuntament no disposa de personal suficient per realitzar aquesta tasca o, en tot cas, s'allargaria molt més temps.

Casadellà va manifestar que a més dels llibres, a la biblioteca nova hi ha altres mancances que encara s'han de solucionar perquè pugui estar plenament operativa, com ara activar l'ascensor o fer la instal·lació de la xarxa Wi-Fi.