El ple municipal de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar aquest dilluns una moció de suport a la treballadora d'un hotel de la localitat, Toñi Barrera, que havia estat sancionada per la direcció de l'establiment, el Don Juan. La moció, que va tirar endavant amb els vots a favor de CiU, PSC, ICV-EUiA, el PP?i En Lloret Sí Se Puede, també censura la direcció i la propietat de l'hotel i demana la retirada de la sanció, de suspensió de 15 dies de sou i feina. Els votants de la moció entenen que la sanció de l'hotel busca apartar els empleats que «parlen i defensen els drets dels treballadors». Doncs bé, aquest suport explícit de l'Ajuntament de Lloret a la treballadora no ha estat ben rebut pel Gremi d'Hostaleria de la localitat, que acusa la corporació d'immiscir-se en un assumpte que no li pertoca.

En un comunitat, el Gremi diu que l'Ajuntament «ha comès una greu relliscada» ja que considera que el ple «no és la via més adequada per la resolució de conflictes laborals entre una empresa i els seus treballadors». Per aquest motiu, la Junta Directiva del Gremi vol posar de manifest el seu desacord amb la decisió presa pel consistori.

A més, el Gremi retreu al consistori que «aquests temes es tracten a la magistratura i no davant de tota la població» i demana que no hi hagi més «patinades municipals».

Des d'ICV-EUiA, una de les formacions que va donar suport a la moció, Xavier Rodríguez ha respost al Gremi d'Hostaleria que l'Ajuntament sí que té legitimitat per pronunciar-se sobre un assumpte com aquest i que ell opina que «l'Ajuntament hauria de tenir capacitat per inspeccionar els hotels i les condicions laborals» amb què estan els treballadors.