La mitjana d'ocupació turística a Tossa de Mar durant aquest any ha estat la millor dels darrers deu anys, segons dades de l'Oficina de Turisme. I és que la mitjana d'ocupació hotelera de tota la temporada -que inclou des de Setmana Santa fins a l'octubre- s'ha situat en un 57,26%; i la de l'ocupació total, que inclou també els càmpings i els apartaments, en un 43,24%. El període de Setmana Santa també ha estat el millor en ocupació dels darrers 10 anys (38,70%) i a l'agost s'ha arribat a ocupacions superiors al 90% en molts establiments, amb una mitjana total del 81% en aquell mes, han informat fonts municipals.

Les dades es calculen amb l'oferta total que hi ha a Tossa, tot i que, per exemple, per Setmana Santa o a l'inici de temporada (abril i maig), no hi ha tots els establiments oberts. Per tant, el percentatge d'ocupació encara seria major si es calculés cada període amb l'oferta real que hi havia en cada moment.

Tanmateix, la mitjana total és la millor dels darrers 10 anys, però les dades tenen fluctuacions, ja que, si bé les ocupacions de l'inici de la temporada i dels mesos de juliol, agost i octubre d'enguany són superiors a anys anteriors, les del mes de juny i setembre d'aquest any resulten una mica inferiors.

La regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals, afirma que «cal destacar el bon comportament dels mercats emissors francès, italià, del Benelux i dels Estats Units, que han augmentat l'afluència respecte anys anteriors, mentre que hi ha hagut un estancament dels mercats anglès, espanyol, nòrdic i alemany, i un retrocés del mercat rus».