El Tribunal de Comptes ha decidit seguir amb el procés que ha de determinar la responsabilitat comptable per l'operació de compravenda de les naus Burés d'Anglès. El juny de 2014, el ple d'Anglès governat llavors pel PAU, va acordar traslladar al Tribunal aquesta operació després de descobrir que l'equipament, comprat el 2008 per tres milions d'euros, tenia un deute afegit de dos milions d'euros.

L'Ajuntament entenia que quan es van comprar, les naus havien d'estar lliures de deutes i volia que el Tribunal aclarís qui ha d'assumir el deute descobert, si Anglès o Buretex, antiga propietària de les naus, amb el problema que l'empresa està en concurs de creditors.

Des de fa uns anys, Anglès ha intentat desprendre's de les naus que encara paga. Les va treure a la venda i el 2013 Bonpreu va guanyar el concurs, oferint 225.000 euros per fer un supermercat a la nau 1. A la nau 2 s'hi havia de construir un aparcament i jocs infantils.

El 2014, Ajuntament i Bonpreu havien de signar l'operació, però les autoritats van alertar que hi havia deutes de l'antiga Buretex amb la Seguretat?Social i Hisenda per 1,9 milions. Així, Anglès no pot vendre les naus fins que no s'hagi saldat el deute. Llavors, Anglès va anar al Tribunal de?Comptes perquè determinés qui ha d'assumir l'import.

Ara, en un edicte publicat ahir al DOGC, el Tribunal anuncia que segueix el procés i dóna 9 dies a les parts perquè puguin comparèixer en el cas. L'Ajuntament actual governat per CiU i Anglès2015, continua interessat a saber les responsabilitats, segons va confirmar l'alcaldessa Àstrid Desset. Si cap part s'hi acabés presentant, el cas es podria arxivar si la fiscalia tampoc hi estigués interessada.