Lloret de Mar s'ha traslladat aquest cap de setmana a l'època medieval. La XV Fira es va encetar ahir amb el pregó inaugural a càrrec de diferents personatges que donaven la benvinguda als visitants a través d'actuacions artístiques. Fins avui, hi haurà un gran nombre d'actes lúdics i culturals en una fira que per primera vegada ha deixat d'exhibir aus rapinyaires.

Una de les grans novetats que enganxa el públic a la platja de Lloret són impressionants espectacles de lluita medieval que combinen lluites en viu amb explicacions sobre costums medievals. A banda, durant els dos dies hi ha tallers, exposicions, demostracions d'oficis artesans, cercaviles, espectacles de circ, teatre i música i un mercat amb comerciants, artesans i mestres d'ofici al centre de la població, i al passeig de Jacint Verdaguer.

També es pot gaudir, prèvia reserva, d'una visita teatralitzada al castell de Sant Joan on els assistents coneixeran la història del castell. Ahir, al vespre, el sopar medieval va congregar nombrosos assistents que, com a nota divertida, havien d'anar vestits d'època.