La Guàrdia Municipal de Vilobí d'Onyar ha rebut uns cursos de formació sobre com actuar en la recollida de gossos abandonats o vagabunds. Els tallers els ha impartit l'educador i terapeuta natural caní Coqui Vega. L'objectiu és que els agents tinguin coneixements sobre com actua i pensa l'animal per facilitar-los la feina i evitar accidents com, per exemple, mossegades, i no estressar l'animal.

Dilluns van impartir una part teòrica sobre psicologia i llenguatge caní al centre Coqui Vega. La segona part va ser ahir i dimecres a la Protectora APAP de Tossa per aplicar els coneixements com l'ús de la corretja, pràctiques per moure un gos sense fer-li mal i evitar una mossegada com a resposta. A més, els agents van rebre un petit curs d'informació per donar als veïns sobre tinença responsable i normes per evitar maltractaments i els casos de gossos que s'escapen.

De fet, segons va explicar ahir el regidor de Medi Ambient, Quim Vivas, aviat es farà una campanya de conscienciació i d'inscripcions al cens (amb xip) de franc per als veïns?i esterilitzacions a preu reduït. Vilobí té delegada la recollida d'animals al Consell Comarcal.

Quan els agents recullen un gos, se'l queden uns dies fins que el vénen a buscar des del Centre d'Acollida de Tossa (CAAS). El 2014, van ser 14 gossos i, per cada un d'ells, Vilobí va pagar 280 euros pel transport, xip, esterilització... En total, van abonar 4.200 euros. Els municipis aporten el 60% del que costa i la resta, altres administracions. El CAAS?té un pressupost d'uns 235.000 euros, dels quals 127.000 provenen d'Ajuntaments.