02 de desembre de 2015
02.12.2015

Blanes promocionarà i senyalitzarà nous punts d'interès fora del centre

L'Ajuntament prepara
un projecte per unificar la promoció del seu patrimoni cultural, artístic i paisatgístic

02.12.2015 | 07:20
Una imatge de la nova senyalització al castell de Sant Joan, a Blanes.

L'Ajuntament de Blanes tirarà endavant un projecte que té com a objectiu unificar la promoció del seu patrimoni cultural i paisatgístic. Fins ara, s'havia fet a través de diverses accions puntuals però la intenció al llarg de 2016 no és quedar-se només en conèixer el nucli històric dels municipis sinó un programa molt més ambiciós.
Així, va informar ahir el consistori, es vol donar a conèixer i recuperar indrets que fins i tot els mateixos vilatans no coneixen l'abast de la seva importància històrica o patrimonial, i que estan escampats per la seva geografia.
En aquest sentit, s'està treballant en l'elaboració d'un llistat de llocs d'interès, així com en el disseny i criteris de senyalització que es volen uniformitzar arreu de la vila, eixamplant els horitzons d'experiències similars que s'havien dut a terme en el passat. Així, a banda de senyalitzar i documentar indrets tan populars i visitats com poden ser la Roca de Sa Palomera o el Palau dels Vescomtes de Cabrera, també es vol posar en valor el barri de Ca la Guidó i les Cases Barates d'Els Pins, vinculats a l'origen de l'antiga empresa SAFA, avui Nylstar; El Portal del Mont que marcava el Blanes extramurs i l'accés a la vila medieval; o bé l'emblemàtica Casa Saladrigas dissenyada per l'arquitecte Isidre Puig i Boada, deixeble d'Antoni Gaudí.
El punt de partida ha estat la nova senyalització que s'ha posat en marxa aquesta setmana al Castell de Sant Joan i que ahir a la tarda van conèixer representants del consistori. La visita la van encapçalar l'alcalde, Miquel Lupiáñez, amb el regidor de Cultura, Arxiu i Biblioteca, Quim Torrecillas, així com de regidors i membres de l'Associació Estimem les Ermites.
La nova senyalització de l'entorn del Castell i l'Ermita de Sant Joan s'ha instal·lat després de les obres d'adequació que es van enllestir a l'octubre, i que comptaven amb un pressupost d'uns 130.000 euros. La senyalització inclou un plafó informatiu i dues taules d'orientació.
El text del plafó (en català, castellà i anglès) l'ha fet l'Arxiu de Blanes i es completa amb una imatge del Castell i l'Ermita de principis del S.XX feta per Àngel Toldrà Viazo. Les dues taules d'orientació permetran als milers de visitants que cada any pugen a Sant Joan saber fins on abasta la privilegiada vista de l'skyline blanenc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook