L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous una dona acusada de contractar un sicari perquè li clavés una pallissa als seus inquilins d'una casa de Riells i Viabrea (Selva) que li devien diners. La dona, M. Carmen Mora, i el sicari s'enfronten a una pena de 6 anys de presó per un delicte de lesions amb pèrdua d'òrgan. El sicari, Hicham Sorroukh, ha relatat que va cobrar 50 euros però van pactar el treball per 400. Assegura que no el va contractar per apallissar-lo, sinó per "espantar-lo" estimbant els cotxes per un barranc. "Però em va sorprendre i vam forcejar", ha justificat. Hi ha un tercer acusat, qui va posar en contacte la dona i el sicari. La víctima va patir lesions greus i li van extirpar la melsa.

Una suposada pallissa per encàrrec ha arribat aquest dijous a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Fiscalia i acusació particular assenyalen una dona i dos homes com a responsables de l'agressió. Les acusacions apunten que la propietària d'una casa a la urbanització Can Hosta de Riells i Viabrea (Selva) va decidir contractar un sicari perquè actués amb violència contra els seus inquilins. L'objectiu era atemorir-los perquè li paguessin els diners que li devien.

Les acusacions sostenen que M. Carmen Mora es va posar en contacte, primer, amb l'acusat Patricio Asensio i li va proposar que "espantés" el llogater. L'home, però, va dir que ell no colpejaria ningú i que, com a molt, estaria disposat a cobrar diners per trencar-li els vidres del cotxe o algun altre desperfecte d'aquest tipus. Fiscal i acusació particular creuen que Asensio va ser qui va posar en contacte la dona amb l'acusat d'apallissar la víctima, Hicham Sorroukh.

Després de pactar les condicions, relaten les acusacions, la nit del 2 de gener del 2014 la dona va portar Sorroukh en cotxe fins a la casa que tenia llogada a Riells i Viabrea. L'home va entrar dins l'habitatge forçant el pany, va sorprendre el llogater endormiscat al sofà i li va començar a clavar cops de pal. "Quan em vaig despertar ja vaig començar a rebre cops al cap, només vaig poder parar-li el matxet amb la mà mentre em colpejava amb el pal", ha relatat la víctima al judici.

L'agressió va durar fins que, alertats pels crits, la dona i dos fills de la víctima es van despertar i el van anar a socórrer. L'agressor va fugir corrents però el van detenir poca estona després. La víctima va patir lesions greus, el van traslladar a l'hospital en ambulància i li van haver d'extirpar la melsa.

Al judici, l'home ha relatat que la propietària de la casa l'havia amenaçat una vegada però que no s'ho va prendre seriosament perquè la relació sempre havia estat bona. "Ella sabia que esperàvem el cobrament d'una ajuda per pagar-li el que li devíem, res més", ha explicat.

"El va espantar de més"

Aquest dijous han declarat els tres acusats. El primer ha estat el suposat autor material de la pallissa, Hicham Sorroukh. L'home ha explicat que la dona li va oferir 400 euros per anar a la casa i estimbar els cotxes del llogater penya-segat avall. "Em va dir que li devien molts diners però que, en canvi, es compraven cotxes, em va fer molta pena", ha assegurat Sorroukh.

Com que necessitava els diners, va acceptar l'oferta. Aquella nit va quedar amb l'acusada i van anar plegats fins a la urbanització. Un cop allà, ha relatat, va intentar estimbar un dels cotxes però va quedar encallat en un arbre. Quan ho intentava amb el segon, el va sorprendre el llogater. "Venia amb un pal i em va propinar un primer cop", ha exposat.

Aleshores, diu, van forcejar. "Reconec que li vaig donar dues o fins i tot tres puntades de peu a la zona de la panxa, però no el vaig colpejar amb el pal, només el subjectava per evitar que ell em colpegés a mi", ha declarat. Després, el va empentar i l'home va caure a terra. Quan va fugir, continua explicant, va anar fins al lloc de trobada pactat amb Mora però ella no hi era. "Em va deixar tirat", ha declarat.

La dona nega totes les acusacions. Ha explicat que ella només va parlar amb l'altre processat i li va demanar que l'acompanyés a parlar amb el llogater, perquè ella li tenia "por". M. Carmen Mora no ha reconegut que busqués un sicari tot i que hi ha converses telefòniques en les quals diu: "L'havia d'espantar, és el que havia de fer, però se li'n va anar la pinça i, en compte d'espantar-li, li va donar na pallissa que el va deixar garratibat". "Només l'havia d'espantar, però el va espantar de més", diu en un altre moment.

Mora ha explicat que el tercer processat la va posar en contacte amb Hicham Sorroukh però que quan el va conèixer li va fer por. Per això li va donar els 50 euros i li va donar llargues.

Asensio ha admès que el dia de la pallissa va trucar tant Mora com Sorroukh per demanar que deixessin estar el pla. L'home es va negar a fer l'encàrrec perquè "picar-lo jo no el penso picar".

6 anys de presó

La fiscalia demana 5 anys i 6 mesos de presó per a Sorroukh per un delicte de lesions amb pèrdua d'òrgan no principal. Pel mateix delicte, demana per a Mora 5 anys de presó. L'acusació particular eleva la petició a 6 anys per a cadascun. Per al tercer acusat, Patricio Asensio, el fiscal demana 1 any i 3 mesos de presó com a inductor i l'acusació sol·licita 1 any i mig. En matèria de responsabilitat civil volen que indemnitzin la víctima amb 24.603,01 euros.

Text