L'Audiència de Girona va jutjar ahir una dona acusada de contractar un sicari perquè li clavés una pallissa als seus inquilins d'una casa de Riells i Viabrea que li devien diners. La dona, M. Carmen Mora, i el sicari s'enfronten a una pena de 6 anys de presó per un delicte de lesions amb pèrdua d'òrgan. Hi ha un tercer acusat, qui va posar en contacte la dona i el sicari. La víctima va patir lesions greus i li van extirpar la melsa.

Les acusacions sostenen que Mora es va posar en contacte, primer, amb l'acusat Patricio Asensio i li va proposar que "espantés" el llogater. L'home, però, va dir que ell no colpejaria ningú. Fiscal i acusació particular creuen que Asensio va ser qui va posar en contacte la dona amb l'acusat d'apallissar la víctima.

Després de pactar les condicions, relaten les acusacions, la nit del 2 de gener del 2014 la dona va portar Hicham Sorroukh, el presumpte agressor, en cotxe fins a la casa que tenia llogada a Riells i Viabrea. L'home va entrar dins l'habitatge forçant el pany, va sorprendre el llogater endormiscat al sofà i li va començar a clavar cops de pal. "Quan em vaig despertar ja vaig començar a rebre cops al cap, només vaig poder parar-li el matxet amb la mà mentre em colpejava amb el pal", va relatar la víctima al judici.

L'agressor va fugir corrents en sentir els crits de la família de la víctima però el van detenir poca estona després. La víctima va patir lesions greus, el van traslladar a l'hospital en ambulància i li van haver d'extirpar la melsa. L'home va relatar que la propietària de la casa l'havia amenaçat una vegada però que no s'ho havia pres seriosament.

El suposat autor material de la pallissa va declarar que la dona li va oferir 400 euros per anar a la casa i estimbar els cotxes del llogater penya-segat avall. "Em va dir que li devien molts diners però que, en canvi, es compraven cotxes, em va fer molta pena", va assegurar. Com que necessitava els diners, va acceptar l'oferta. Aquella nit va quedar amb l'acusada i van anar a la urbanització. Allà, va relatar, va intentar estimbar un dels cotxes però va quedar encallat en un arbre. Quan ho intentava amb el segon, el va sorprendre el llogater.

Aleshores, diu, van forcejar. "Reconec que li vaig donar dues o fins i tot tres puntades de peu a la zona de la panxa, però no el vaig colpejar amb el pal, només el subjectava per evitar que ell em colpegés a mi", va declarar. Després, el va empentar i l'home va caure a terra. Quan va fugir, va afegir, Mora no hi era.

La dona va negar totes les acusacions. Va explicar que ella només va parlar amb l'altre processat i li va demanar que l'acompanyés a parlar amb el llogater, perquè ella li tenia "por". Mora va negar que busqués un sicari tot i que hi ha converses telefòniques en les quals diu: "L'havia d'espantar, és el que havia de fer, però se li'n va anar la pinça". Mora va explicar que el tercer processat la va posar en contacte amb Sorroukh però que quan el va conèixer li va fer por.

La fiscalia demana 5 anys i 6 mesos de presó per a Sorroukh per un delicte de lesions amb pèrdua d'òrgan no principal. Pel mateix delicte, com a inductora, demana per a Mora 5 anys de presó. L'acusació particular eleva la petició a 6 anys per a cadascun. Per al tercer acusat, Patricio Asensio, el fiscal demana 1 any i 3 mesos de presó per omissió del deure de perseguir delictes i l'acusació sol·licita 1 any i mig. De responsabilitat civil, volen que indemnitzin la víctima amb 24.603,01 euros. Les defenses demanen l'absolució.