La 35a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves comença avui i es perllongarà fins el dia 13. Els firaires pronostiquen que si fa bon temps durant aquest període el poble d'Espinelves podria rebre més de 80.000 visitants, uns 10.000 més que l'any passat arran de la coincidència del pont festiu de la Puríssim, segons Ariadna Cabanas, secretaria municipal i gerent del certament que organitza l´Ajuntament. La Fira de l'Avet d'Espinelves és una de les mes importants de Catalunya.

Aquest mercat d'arbres de Nadal, que va començar el 1980 per a recollir diners destinats a les activitats lúdiques i culturals que durant l'any organitzava el Jovent Club, ha fet que aquest petit i bonic poble de 200 habitants fos conegut arreu de Catalunya. El certamen conjuga la venda d'arbres ornamentals amb un reguitzell d'espectacles, exposicions i demostracions d'arts i oficis que tenen a les places i carrers el seu punt de concentració. Enguany hi haurà 99 parades que ocupen tots els indrets urbans.D'aquestes, nou són d'avets conreats al Montseny i a les Guilleries, 80 de productes naturals i 10 d'artesans que ofereixen in situ els seus treballs de ferrer, d'escloper, de luthier i de terrissaire, entre altres.

Els dies feiners el recinte firal romandrà obert de les deu del matí a les cinc de la tarda i aquest llarg cap de setmana tancarà a dos quarts de vuit del vespre. L'entrada a la mostra es gratuïta i el preu per aparcar es simbòlic. S'han habilitat aparcaments per a 1.000 turismes i una parcel·la per encabir-hi uns 15 autocars. "Hem tocat sostre perquè el poble es petit i la capacitat de recepció s'ha exhaurit. No obstant, amb aquestes places esperem evitar col·lapses i retencions", ha explicat Ariadna Cabanas.