La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha sortit al pas de la moció de l'Ajuntament de Lloret de Mar que li exigeix la reobertura del CAP durant les nits de l'hivern i d'algunes acusacions que es van llançar contra l'organisme sanitari. A més, va alertar que si se li aplica alguna mesura de pressió -com la que va sortir al ple des del Millor de cobrar un lloguer pels terrenys municipals que té cedits a Fenals, o l'anul·lació de la cessió- afectarà negativament als veïns del municipi perquè "podrien veure reduïts els serveis que es donen a la població".

La Corporació, doncs, respon a diferents manifestacions que van sortir al ple i que aquest diari va recollir. Per justificar el tancament del CAP en horari nocturn, la CSMS recorda que és la Generalitat qui planifica l'atenció continuada i "les institucions que presten els serveis han d'actuar d'acord amb aquesta planificació". També ha negat que els espais que ocupava el servei de rehabilitació a l'hospital de Blanes (ara es troben a l'antic consultori de Fenals) s'hagin destinat a consultes per activitat privada. Al ple de Lloret també es va manifestar que el CAP obre a les nits d'estiu per cobrar als turistes sense targeta sanitària. Una altra afirmació negada per la Corporació, que recorda que a l'estiu hi ha un increment de població, de manera que l'obertura les 24 hores no respon a cap qüestió econòmica. I, de fet, "no és objectiu de la Corporació fer beneficis, sí ho és ser sostenible".

I separa el tancament de les farmàcies dels horaris del CAP ja que les primers no depenen del Consorci.

Tampoc entén que es digui que la gestió de la Corporació és "nefasta" o "vergonyosa" i que, en qualsevol cas, s'hauria d'explicar en què ho és. No comparteix que la gestió sigui poc transparent quan des de fa tres anys la direcció de la corporació manté una reunió anual amb els regidors on, entre la informació que se'ls dóna, hi ha la del sociosanitari de Lloret, que "és deficitari estructuralment".

Sobre aquest darrera aspecte, la Corporació ha explicat que va mostrar la seva total predisposició a transferir la gestió del sociosanitari a l'Ajuntament de Lloret, cosa que havia reclamat l'administració en un ple de principis d'any, "però mai s'ha demanat formalment per part de l'Ajuntament". I afirma el Consorci que "en reunions conjuntes entre regidors de Lloret i la direcció de la Corporació, algun regidor ha reconegut que és impossible per a l'Ajuntament gestionar-lo" i algun altre ha atribuït la petició al "joc polític".