12 de desembre de 2015
12.12.2015

Caldes exigeix llum a la rotonda

Una quarantena de persones van il·luminar amb 325 espelmes el giratori aquest divendres

17.12.2015 | 07:16
Caldes exigeix llum a la rotonda

La ministra de Foment, Ana Pastor, va inaugurar el passat 22 de desembre del 2014 el nou tram de l'autovia A-2 entre Sils i Caldes de Malavella. Des de llavors, la rotonda d'accés a aquesta vila de la comarca de la Selva està a les fosques. Segons el consistori, l'Estat no ha posat en funcionament el subministrament elèctric dels fanals, que es mantenen a les fosques. «És un lloc perillós on passen accidents i n'estem farts d'excuses», va etzibar ahir l'alcalde de, Salvador Balliu. El batlle va afirmar que fa mesos que demanen celeritat a l'Estat i, davant la manca de respostes, una quarantena de persones van il·luminar amb 325 espelmes el giratori aquest divendres en una mobilització reivindicativa i pacífica. L'acció va tallar el trànsit en aquest punt, causant algunes retencions.

«Fa onze mesos que es va inaugurar el desdoblament de la N-II i seguim sense llum en aquesta rotonda; hem enviat cartes, hem fet trucades i escrit correus electrònics reclamant-ho i sembla que es tracta d'un problema burocràtic», va afirmar Balliu, que va afegir que sembla que l'Estat s'espolsa la responsabilitat passant la problemàtica a la Generalitat i, al seu torn, l'administració catalana ho trasllada a Endesa.

«Els arguments que ens donen des del Ministeri de Foment és que està en vies de solució però que manca un certificat digital que l'Estat no realitza però que sí que necessita la Generalitat i des d'Endesa ens diuen que no poden instal·lar el comptador de la llum sense aquest document. Els fotuts, al final i com sempre, som nosaltres», va criticar el batlle. En total, s'han col·locat 325 espelmes, les que el consistori havia adquirit ara fa uns dies. «No es tracta d'una xifra simbòlica, si n'agafàvem menys de 300 havíem de pagar els ports i per això ho hem fet així», va comentar l'alcalde, mig rient.

Tant l'alcalde com els veïns de la població van subratllar que es tracta d'un giratori elevat i complicat on desemboca l'eix transversal. «Fa deu mesos que ens diuen que està a punt de caure i onze que esperem. Fem aquesta acció perquè se'ns han esgotat totes les vies i per veure si així l'Estat s'adona que és necessari», va assenyalar l'alcalde. Des de l'Ajuntament no descarten fer més mobilitzacions similars si no reben una resposta aviat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema