Maçanet de la Selva va inaugurar ahir el nou arxiu municipal que ha permès reubicar els més de 2.500 volums del fons documental de la vila a l'espai que ocupava l'antiga biblioteca. ?L'alcalde, Antoni Guinó, va presentar l'acte amb el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i del diputat provincial, Jordi Camps.

El nou equipament consta d'un arxiu administratiu i un d'històric. En el primer cas, l'objectiu és custiodiar la documentació produïda o rebuda per l'Ajuntament, garantir l'accés de la ciutadania a la documentació i col·laborar en el disseny i l'optimització de l'administració municipal. Com a arxiu històric preservarà i difondrà el patrimoni documental del municipi, tant d'entitats i empreses com de persones que estiguin interessades a conservar-lo i posar-lo a disposició de la recerca i la investigació.

Tot i que hi ha evidències d'organització arxivística anterior, va ser l'any 1984, quan el secretari interventor de l'Ajuntament va decidir fer l'inventari de tota la documentació oficial, del 9 d'abril de 1652 i fins al 31 de desembre de 1984, llavors la data del document més recent. El 2007 el dipòsit de l'arxiu es va traslladar de les oficines de l'Ajuntament als baixos del teatre La Societat. L'arxiu ocupa ara l'espai de l'antiga bibloteca, que s'ha remodelat amb aportacions de la Diputació i la Generalitat.