Endesa ha finalitzat dues actuacions a la comarca de la Selva per millorar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric de clients d'Anglès i Osor i per protegir l'avifauna de la zona, en concret a La Cellera de Ter, ha informat la companyia elèctrica. Un dels treballs ha consistit en la substitució de vuit suports de fusta per tres torres metàl·liques d'una línia aèria de 25 kV de 335 metres de longitud al terme municipal d'Anglès.

A més de l'eliminació del número de pals, el que suposa una reducció directa dels elements susceptibles d'obstaculitzar el pas de les aus, les noves estructures, molt més duradores, estan equipades amb uns aïlladors de material polimèric, que estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i més resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.

Evitar descàrregues a les aus

Per altra banda, a una línia de La Cellera de Ter s'han instal·lat unes proteccions als aïlladors, grapes d'amarrament i altres punts de la infraestructura per on passa corrent per tal d'evitar possibles descàrregues en cas que algun ocell es posi sobre el suport i fes contacte. Amb aquesta actuació es redueix el risc elèctric de les aus en una zona especialment sensible, per on transiten diferents espècies d'ocells com les orenetes, rossinyols, rupits, perles i cuetes.

Aquestes mesures, que han suposat una inversió de més de 12.500 euros, responen a la política mediambiental de la companyia per preservar les espècies d'ocells i es millora també la qualitat del servei a un total de 2.709 clients repartits entre tres municipis de comarca de la Selva, han exposat fonts de l'empresa.