L'Ajuntament de Santa Coloma ha tancat temporalment el Teatre Catalunya, un recinte del 1978 amb aforament per a 837 persones i un dels equipaments amb més activitat. Un informe dels serveis tècnics municipals ha detectat problemes de seguretat, sobretot en cas d'incendi. Així, les activitats s'han suspès fins que «es pugui garantir la seguretat de les persones», segons va avançar ahir l'alcalde, Joan Martí, en un comunicat.

L'informe, emès el 30 de novembre a petició de l'equip de govern, fa èmfasi en el compliment de les condicions de seguretat en cas d'incendi, amb la reobertura de sortides d'evacuació tancades o obstruïdes, la instal·lació de portes antipànic, l'aïllament de la caixa escènica respecte de la sala d'espectadors o la col·locació d'un teló tallafocs amb accionament automàtic i manual, entre d'altres. També manifesta la necessitat de fer un manteniment de les instal·lacions elèctriques, que no han estat renovades en els últims anys. «El més important per a nosaltres és la seguretat de les persones -va afegir Martí- i un cop vam rebre l'informe vam actuar amb rapidesa i amb contundència, vam decidir suspendre les activitats que hi havia programades al teatre i vam buscar alternatives». De moment, s'utilitzaran espais com l'Auditori i el Cercle Jove, per acollir petites representacions i, de forma excepcional, els pavellons.

Les actuacions al Teatre s'iniciaran cap al gener, quan s'aprovin els pressupostos de 2016 amb una important partida per aquesta finalitat, no només per a temes de seguretat sinó que inclouen aspectes tècnics i d'accessibilitat. Per això, demanaran subvencions.