El sector hoteler i turístic de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar va valorar ahir com a «molt positiu» el projecte de prolongació de la C-32 i la incorporació de la ronda de circumval·lació fins a la rotonda de Cala Canyelles de Lloret de Mar, ja que -opinen- que era «molt necessari» i permetrà «desestacionalitzar el turisme» entre altres beneficis. Aquest projecte va ser acordat divendres passat entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els alcaldes de Lloret, Blanes, Tossa i Tordera. «Des del sector hi estem totalment a favor. Creiem que era molt necessari per descongestionar la circulació que ara és molt lenta i amb moltes retencions» explicava el president de l'Associació de Càmpings de Blanes, Josep Atmetller, qui afegia que aquesta obra no només afavorirà el sector turístic sinó també «la comoditat dels veïns de la zona».

En la mateixa línia es van manifestar els representants del gremi d'hotelers de la Costa Brava Sud. «Per descomptat que ho veiem amb bons ulls, perquè avui en dia es necessiten bones comunicacions per adaptar-se a la nova modalitat de vacances i per atraure un turisme de proximitat» va valorar el president del gremi d'hotelers de Lloret de Mar, Enric Dotres. «Abans la gent viatjava un cop l'any i ara viatja tots els caps de setmana fent estades més curtes» deia Dotres qui afegia que per «adaptar-se a aquest canvi» i atraure aquest públic de proximitat, calen infraestructures que «facilitin» una arriba i una sortida «ràpida» de la població selvatana.

Així mateix, segons els representants hotelers aquesta actuació permetrà «desestacionalitzar» el turisme i afavorirà tant al comerç com a la restauració de la zona. «Aquest pas suposa pensar en fluxos de turisme estable i canviar la visió de negoci estacional que tenien fins ara els establiments de comerç i restauració» subratllava Francesc Zucchitello, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa de Mar qui afegia que la prolongació de la C-32, que esperaven «des de feia 10 anys» donarà a la localitat «la possibilitat d'obrir-se a altres fórmules de turisme i a nous mercats». Tot i això, Zucchitello va assenyalar que tot i que la valoració general és positiva perquè Tossa «deixarà de ser un cul de sac» caldrà «ser prudents» perquè «a vegades els grans accessos acaben sent grans excessos i pots acabar tip».

Des de Blanes, el president de l'Associació d'Hostaleria, Enric Portes, va destacar que tot i estar-hi «a favor» és «una llàstima» que l'autovia no passi més a pop d'aquesta localitat. «S'hauria pogut mirar més si la carretera passava per un lloc o per l'altre, però ara el que s'ha de fer és tirar endavant» va dir Portes que va opinar que, personalment creu que «és un error que no s'allargui fins a Tossa».

Sense consulta popular

Tot i que els ajuntaments de Lloret de Mar i Blanes van acordar la convocatòria d'una consulta popular sobre el projecte, finalment Lloret es farà enrere. Per això, en el pròxim ple de dilluns, l'equip de govern local (CDC-ERC), PPC i Millor i PSC aprovaran «deixar sense efecte» l'acord plenari del 20 d'abril de 2015 en el qual es va acordar la convocatòria d'una consulta «no referendària i no vinculant». A Blanes de moment, està previst que la consulta popular segueixi endavant.