L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC-MES) presentarà avui en el ple municipal el projecte de pressupost de 2016 que ascendeix a 11,8 milions d'euros, un 1'09% superior al del 2015 que era d'aproximadament 11,7 milions d'euros. D'aquesta manera, l'estalvi previst augmenta considerablement respecte de l'any passat i passa de 244.350 a 413.658,16 euros. «Ho hem aconseguit gràcies a les mesures de contenció que hem aplicat, i també al fet d'ajustar-nos de manera escrupolosa en aspectes de consum, de contractes d'esdeveniments i de serveis», va explicar l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, que va destacar que han estalviat tot i haver ingressat menys diners de l'IBI, que és «la principal font de finançament de l'ajuntament».

D'aquests 11,8 milions d'euros de pressupost, un 14% pertanyen a inversions, en concret un total de gairebé 1,7 milions d'euros. La partida més destacada és la que es destinarà a la reurbanització del carrer del Prat -situat al casc antic de la localitat- amb més de 617.000 euros, unes obres que consistiran principalment a actuar en el clavegueram i les canalitzacions per aconseguir una millor gestió de les aigües pluvials i evitar així, les inundacions que pateix aquest carrer. A més, la via que el travessa passarà a estar al mateix nivell que la calçada i estaran separats per unes pilones.

Una altra de les inversions més importants és de 180.000 euros i anirà destinada a les reformes que s'han de portar a terme al Teatre Catalunya per resoldre les deficiències, sobretot de seguretat, que fa uns dies van obligar a tancar temporalment aquest recinte del 1978 amb aforament per a 837 persones. «Sabem que aquesta quantitat serà insuficient per tot el que cal fer al teatre», reconeixia Martí, que afegia que «hem fet una reserva important de diners per atendre les primeres reformes, mentre esperem tenir la valoració de les actuacions que cal realitzar».

L'arranjament de vies públiques, l'adequació d'aparcaments públics, la senyalització d'itineraris, la substitució de la gespa artificial del camp de futbol i una actuació per resoldre el problema de subministrament d'aigua i de pressió a Santa Coloma Residencial són altres partides destacades previstes en el capítol d'inversions.

Duplicar ajuts socials

D'altra banda, el pressupost ordinari que presenta avui l'equip de govern preveu dues actuacions destacades com són duplicar els ajuts socials en situacions d'emergència (que passa de 10.000 a 20.000 euros) i la creació d'una nova partida de beques, de 5.000 euros, per a serveis de caràcter social lligats a ensenyaments no obligatoris.