El govern de Blanes (CDC-PSC) va aprovar en el ple de dimarts i amb el suport del C's i PP, el pressupost municipal per al 2016 que ascendeix a gairebé 45,8 milions d'euros. Per la seva part, ERC, Batega per Blanes i la CUP es van abstenir mentre que ICV-EUiA hi va votar en contra. D'aquesta quantitat, més d'1,3 milions es destinaran a inversions, entre les quals destaquen la Rotonda de Ca la Guidó, així com les reformes de la plaça Argentina, al barri d'Els Pins, i de la Sala Roberto Bolaño, a la Biblioteca Comarcal. La quantitat més important dins el capítol d'inversions són els 460.000 euros que s'invertiran a obres de clavegueram, aigües pluvials i residuals. Una altra de les partides destacada puja a 325.000 euros, que seran per realitzar millores en els diferents veïnats de la localitat selvatana. Està previst que la distribució d'aquests diners entre els 21 barris que hi ha al municipi, es faci a través del Reglament de Participació Ciutadana.

Pel que fa al percentatge d'endeutament, aquest 2015 ha estat del 71,97% (gairebé 34,4 milions d'euros) i es preveu que de cara a l'any vinent baixi fins a situar-se en un 63,40% (més de 28,7 milions d'euros). Segons l'Ajuntament de Blanes, durant dos anys consecutius -2014 i 2015- s'ha estat generant estalvi de manera que el 2016 es podran començar a tornar a fer inversions sense demanar préstec.

Moció sobre la C-32

D'altra banda, el consistori blanenc va aprovar per unanimitat una moció -entrada a l'ordre del dia pel procediment d'urgència- en la qual demana a l'Ajuntament de Lloret de Mar que rectifiqui sobre la decisió pressa durant la sessió plenària de dilluns, de no realitzar una consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32. La moció, que finalment va prosperar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, ERC, C's, Batega, CUP i PP -PSC i CDC es va abstenir- insta a «recuperar i mantenir» aquest procés participatiu «com a mostra solidària, del suport recíproc» entre els dos ajuntaments amb relació a tots els assumptes referents a aquest projecte. La proposta també té encompte que es demani al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que respecti «el temps necessari» la moratòria de les obres fins que s'hagi realitzat el procés participatiu sobre la C-32.

La moció va ser defensada pel portaveu de la Plataforma Aturem la C-32, Jordi Gaitán, que va assistir al ple acompanyat d'una vintena de persones. Un ple que es va desenvolupar sense cap incidència a diferència de la sessió plenària de Lloret, que es va haver d'interrompre a causa de les protestes d'aquest col·lectiu.