El Quartet Gerhard seran els encarregats d'inaugurar la Temporada de Música 2016, la primera programació musical estable de Santa Coloma de Farners que enguany portarà artistes de la talla de Dani Nel·lo, Miquel Gil i Sanjosex. Les nou actuacions previstes durant el primer semestre de 2016 tindran lloc del 23 de gener al 25 de juny, a l'Auditori i a la Casa de la Paraula del municipi selvatà i els preus de les entrades oscil·laran entre els 10 i els 15 euros. «Volem potenciar la cultura al municipi i per això hem decidit fer una primera programació musical estable», explicava el regidor de Cultura, Jordi Armengol, que va destacar que l'objectiu de la proposta consisteix a situar la ciutat en el mapa cultural de les comarques gironines i que la gent «s'acostumi a venir a Santa Coloma a escoltar música».

La primera actuació anirà a càrrec del quartet Gerhard i se celebrarà a l'Auditori, el dissabte 23 de gener a les nou del vespre. Altres actuacions destacades de la programació del primer semestre seran les del saxofonista barceloní Dani Nel·lo (dissabte 27 de febrer), la del cantautor valencià Miquel Gil (dissabte 26 de març) i la del grup gironí Sanjosex (dissabte 25 de juny), tots tres a l'Auditori.

A més, el consistori també ha volgut implicar l'Escola Municipal de Música Josep Carbó, motiu pel qual els professors del centre van intervenir en l'elaboració de la programació amb l'elecció de quatre dels nou concerts, sota el títol Professors a l'Auditori: TriCATSons (20 de febrer), Àniam (5 de març), Meraki Ensemble (9 d'abril) i 7 de Cinema (22 de maig). «En cadascun d'aquests quatre concerts hi intervindrà algun dels professors de l'escola», comentava Armengol.