L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha explicat que l'ajuntament d'aquesta vila de la comarca de la Selva no descarta emprendre mesures "més potents" si l'Estat no posa en funcionament el subministrament elèctric dels fanals que hi ha a la rotonda d'accés del municipi des de l'autovia A-2. Una llum que fa més d'un any que esperen. "No ens quedarem quiets esperant un any més, és una cosa que ja hauria d'estar arreglada", ha lamentat l'alcalde qui ara fa quinze dies va participar en una encesa simbòlica d'espelmes en aquest giratori per reivindicar, un cop més, més celeritat en la posada en funcionament dels fanals. "No descartem fer accions més potents ", ha insistit el batlle.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va inaugurar el passat 22 de desembre del 2014 el nou tram de l'autovia A-2 entre Sils i Caldes de Malavella. Des de llavors, la rotonda d'accés a Caldes està a les fosques. Tal i com ha denunciat reiteradament el consistori, l'Estat és qui ha de posar en funcionament el subministrament elèctric perquè els fanals puguin il·luminar el giratori, un punt que els veïns de Caldes de Malavella consideren avui en dia "perillós" per la manca de visibilitat que hi ha en aquesta zona on ja s'han produït diversos accidents.

El passat divendres 11 de desembre, una quarantena de persones van col·locar 325 espelmes a la rotonda en una mobilització reivindicativa per visualitzar d'una forma simbòlica i original les seves queixes. Una iniciativa que segons Balliu ha fet "moure alguna cosa" en el Ministeri de Foment. "No tinc notícies oficials però em sembla que alguna cosa s'ha mogut", ha detallat. Tot i això, el batlle no està satisfet perquè l'Estat continua espolsant-se la culpa tot assenyalant que cal un certificat digital. "Es veu que és un problema administratiu. Se suposa que tenir el certificat hauria de ser una cosa fàcil però no és així", ha lamentat l'alcalde.

Tot i això, des del consistori ja n'estan fart de queixar-se i ara reclamen respostes ràpides. "No descartem fer accions més potents, si hem d'anar 500 persones a la rotonda hi pujarem. No descartem fer una altra encesa simbòlica", ha assegurat Balliu tot i que no ha volgut avançar quines accions estan rumiant o tenen previst realitzar. El que sí que tenen clar i així ho explicita el batlle és que no volen estar un any més amb la mateixa situació i, per això, esperen que el problema es solucioni aviat.