Diversos veïns de les localitats de Riells i Viabrea i Breda van patir, en una mateixa setmana, diferents accidents de trànsit -tres en una sola tarda- en el mateix revolt d'una carretera riellenca, segons van confirmar els Ajuntaments de les dues poblacions selvatanes. Tot i que els sinistres van ser de caràcter lleu, els alcaldes de les localitats ja han mantingut converses per tal d'intentar solucionar el problema i de moment, l'Ajuntament de Riells demanarà formalment al Servei Territorial de Carreteres de Girona que actuï per evitar nous accidents.

Segons va explicar el batlle riellenc, Josep Maria Bagot, el passat 23 de desembre es van produir un parell d'accidents seguits en aquest punt, motiu pel qual el consistori es va posar en contacte amb Carreteres, que van intervenir utilitzant productes antilliscants. El passat 28 de desembre a la tarda però, es van produir tres accidents més. "Des del consistori vam demanar a la policia municipal que avises altre cop al servei de Carreteres, però ens van enviar una patrulla de seguretat ciutadana que va fregar el revolt, va llançar grava, va senyalitzar el perill i va posar altre cop líquid antilliscant" va relatar Bagot qui es va mostrar una "mica crític" amb aquesta actuació. "Entenem que qui ha d'actuar és el Servei Territorial de Carreteres, perquè són els professionals que han d'avaluar on és el problema i potser s'hi ja s'hagués fet, podríem haver evitat algun accident" va afegir el batlle de Riells i Viabrea.

De moment, segons l'alcalde riellenc, Carreteres no els ha sabut donar una explicació clara de quina podria ser el problema. "No sabem si és la humitat, que fa molt que no plou, que l'asfalt està desgastat o si s'ha bolcat algun líquid del qual no tenim coneixement. El que està clar és que mai s'havia produït una situació com aquesta" va assenyalar Bagot qui va reconèixer que aquesta "és una corba perillosa".

Per aquest motiu, el consistori de Riells ja he redactat una petició formal dirigida al cap del Servei Territorial de Carreteres de Girona, Lluís Gorgorió, perquè realitzin una actuació definitiva. "No hem d'esperar a què es produeixi un accident greu" va afegir Bagot.

També l'alcalde de Breda, Dídac Manresa es va mostrar crític amb aquesta situació. "Aquest punt suposa un risc per als conductors i fins ara Carreteres s'ha espolsat la responsabilitat" va lamentar Manresa.