El Consorci del Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió de Girona denuncia que «la precipitació» amb què s´ha produit el canvi de mans del servei d´ambulàncies a Girona ha fet que a Lloret de Mar la nova adjudicatària hagi començat a treballar sense tenir una base física. Segons va explicar el gerent del Consorci, Pere Maria Martínez, l´empresa que gestiona el servei des d´ahir, el Transport Sanitari de Catalunya (TSC), va intentar ocupar la base que té a Lloret abans de formalitzar el contracte d´arrendament entre les dues empreses.

«Es van presentar al concurs amb unes bases que no tenien i finalment els hem hagut de llogar o traspassar nosaltres», afirma el responsable del Consorci. «El vehicle hi és, però en el cas de Lloret no tenen base d´activitat perquè les coses no s´han fet bé. Sense el contracte signat no els podíem deixar entrar», va assegurar. Mentre les dues empreses no arribin a un acord, els treballadors d´emergències de Lloret fan servir les instal·lacions de la Policia Local.

Diari de Girona va intentar contactar ahir amb TSC per a que exposessin la seva versió dels fets, però no va obtenir resposta.

Per Martínez, el cas de Lloret és un exemple de les corredisses amb què s´ha actuat a l´hora de posar en marxa els canvis a les ambulàncies que deriven del polèmic concurs per adjudicar el servei.

I és que, malgrat que la data fixada inicialment per a que les noves ambulàncies del Transport Sanitari de Catalunya -una firma d'Investindustrial, dels propietaris de Port Aventura- comencessin a circular era a principis de desembre, finalment es van posar en marxa ahir, just un dia abans que s´acabés el termini fixat per les clàusules de la licitació.

El motiu de l´endarreriment, segons va explicar dimecres la responsable del SEM a Girona, la doctora Anna Fontquerni, és que s´havia de «vetllar per l´estricte compliment del concurs» i per això, si en la primera data no hi havia les condicions mínimes que estableix el concurs, s´havien de fixar nous terminis. Actualment, segons va assegurar en la presentació dels nous vehicles aquesta setmana, la nova empresa entra en servei complint els requisits marcats com a mínims pel SEM, mentre que hi ha marge d´adaptació per a la resta de qüestions.

Pere Maria Martínez va explicar ahir que, malgrat la posada en circulació de les noves ambulàncies de la regió sanitària de Girona, la seva empresa, que ha prestat el servei durant prop de dues dècades, continuarà treballant en el front legal. Per una banda, va interposar un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la resolució del contracte, i per l´altra, vol emprendre accions legals contra els responsables de Salut.

La intenció és presentar una querella criminal contra els resposables del Servei Català de la Salut (CatSalut) i del Servei d´Emergències Mèdiques per prevaricació. «Hi ha irregularitats en l´adjudicació del servei i les han tolerat. I quan les hem exposat, amb les proves pertinents, només hem trobat silenci per part seva», assegura.