El grup municipal de Vidreres per Tothom (ICV) es troba immers en una guerra oberta amb l´equip de govern de local (CiU) en la qual la principal batalla la centren els pressupostos de 2016, que CiU va aprovar inicialment fa unes setmanes, amb els vots contraris dels grups de l´oposició (ERC, PSC i VxT).

Segons el grup de VxT, l´executiva local va tirar endavant l´aprovació d´aquests pressupostos -que pugen a 10.092.420 euros- tot i que l´informe presentat pel secretari interventor «és negatiu». «Els pressupostos són negatius perquè no compleixen amb la llei d´estabilitat econòmica» explicava el portaveu de la formació, Josep Antoni Bermúdez. Una acusació que va negar l´alcalde vidrerenc, Jordi Camps. «No és que el pressupost sigui negatiu actualment, sinó que la previsió presentada entre ingressos i despeses no compleix amb els límits del pla d´estabilitat pressupostària» va especificar Camps.

En aquest sentit, el batlle vidrerenc va explicar que el pressupost de 2016 preveu uns ingressos de 7.324.000 euros mentre que les despeses pugen a 9.772.000 euros. Aquesta diferència es deu al pla d'inversions estratègiques pel municipi que vol dur a terme el govern local i en el qual vol destinar 2.724.500 euros.

Aquestes accions corresponen, entre d´altres, a tirar endavant la creació del cos de policia local i la casa d´emergències, a arreglar la vorera de la carretera de Lloret, a executar la tercera fase d´actuacions en els carrers del nucli antic o a la renovació integral de l'enllumenat públic (se substituiran per llums led que garanteixen l'estalvi energètic i, per tant, també econòmic). «L´informe del secretari interventor remarca que, com que el pressupost no compleix el pla d´estabilitat econòmica, haurem de presentar un pla econòmic financer en un termini de 3 mesos. Per tant haurem d´injectar diners per poder equilibrar el pressupost» va subratllar Camps.

Per això, l´equip de govern es planteja obtenir aquest finançament per a les inversions a través d´un préstec de 2.408.000 euros o acudint a la tresoreria interna. «Actualment tenim un endeutament del 20,4% i si obtinguéssim aquest crèdit passaria a ser del 48%. El límit està en el 75% i per tant legalment, els podem tirar endavant» deia l´alcalde vidrerenc qui va remarcar que a més, volen assolir aquest objectiu sense posar més pressió fiscal als veïns. «Preferim endeutar l´Ajuntament abans que els ciutadans hagin de pagar més impostos» afegia.

De moment, VxT presentarà al·legacions a aquest pressupost perquè no el «veuen viable» econòmicament. «No garanteix la seguretat econòmica de l´Ajuntament» va remarcar Bermúdez, qui va afegir que el pla financer «ja hauria d´estar fet».

«Injúries i falsa acusació»

El pressupost però, no ha estat l´únic element de discòrdia entre l´executiva local i els grups de l´oposició. A través de dos articles publicats en l´últim número de la revista de Vidreres Rec Clar, VxT i ERC van realitzar diverses acusacions contra el govern de CiU relacionades amb l´IBI, el projecte de l´artèria Costa Brava o l´organització i supervisió de la neteja d´edificis municipals. En el cas de VxT, per exemple, acusava l´equip de govern de beneficiar empreses privades amb les obres de connexió de la xarxa de l´aigua amb el Consorci Costa Brava. «No estarà l´Ajuntament intentant aparentar que legalitza la fins ara irregular activitat de les empreses de la família Mallart perquè es quedin amb el servei de gestió de l´aigua de tot el municipi?» qüestionava el grup municipal en el text.

Pel que fa a ERC, en relació al servei de neteja, es preguntaven perquè «se segueix pagant una empresa que es va contractar inicialment per reduir aquesta despesa, i malgrat això la despesa augmenta».

Després de respondre a través d´un comunicat, a aquestes qüestions, el govern local va anunciar també que ha posat aquests «escrits» en mans d´un equip d´advocats per «falsedats, injúries, calumnies i per falsa acusació». «Ens tenen molta ràbia perquè vam guanyar les eleccions i busquen la picabaralla» deia Camps. Per la seva part tant VxT com ERC ja han contestat. ERC amb una carta als Reis Mags on els demanen que animin a CiU a «obrir un procés judicial» i VxT responent, segons afirmen a «les mentides de l´alcalde».