En Lloret sí, se Puede va entrar ahir una moció a l'Ajuntament de Lloret de Mar on sol·licita la dimissió de la gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Núria Constans, per "la mala gestió" i "falta de transparència" d'aquest organisme. Llicenciada en medicina i cirurgia, Constans ha ocupat els càrrecs de directora mèdica de l'hospital asil Sant Jaume de Blanes, directora dels hospitals Sant Jaume de Calella i comarcal de Blanes, simultàniament, i és directora gerent de la CSMS des de l'any 2003.

Segons explica la formació, encapçalada per Paulino Gracia, la moció ha estat conseqüència de la "falta de respostes clares" a la seva demanada de reobertura dels CAPS de Lloret i "a la mala situació" de l'Hospital de Blanes, on el col·lapse patit les darreres setmanes en el servei d'urgències i denunciat en diverses ocasions pel comitè d'empresa va obligar el CSMS a activar un Pla de Contingència. "Cal revertir la situació de precarietat que s'està vivint a l'Hospital Comarcal, on hi ha els mateixos matalassos i llits des de fa 25 anys i on cal augmentar el nombre de professionals a urgències complint amb les ràtios necessàries pel volum de població", sol·licita la moció.

En el text, també es demana que es facin públics els sous de la gerent i dels càrrecs que gestionen la Corporació, així com els contractes d'explotació externa i les condicions amb l'empresa Serhs. "Quan parlem de falta de transparència ens referim a l'opacitat en els sous d'ella -Constans- com a gerent i dels seus càrrecs de confiança" perquè "trobem que és d'una flagrant indecència que només coneguem d'oïda que el seu sou és astronòmic en comparació amb el dels professionals", assegura la formació.

En aquest sentit, En Lloret sí, se Puede, denuncia que la gerència "no pot eludir" la seva responsabilitat en els "nombrosos" casos de negligències mèdiques perquè -asseguren- és "la principal responsable de l'augment de càrrega de feina" dels treballadors de l'Hospital. "La precarietat i la carència en el sou dels professionals afecta directament a la població", afegeix el document.

Respecte als contractes d'explotació externa, el grup municipal afirma que "només" són adjudicats a una mateixa empresa i les seves filials -Serhs- que, recorden, és propietat de l'antic president del CSMS, Ramon Bagó.

Finalment, en la moció que serà presentada en el ple de demà a la tarda, el partit de Gracia reclama "claredat" sobre on es destinen els ingressos provinents dels pagaments realitzats per pacients de nacionalitat estrangera que es troben de vacances a Lloret i "explicacions" sobre "suposades" clíniques odontològiques que -segons afirmen- estan realitzant feines privades en els CAPS municipals.

D'altra banda, en el ple també es debatrà sobre una altra moció presentada per En Lloret sí, se Puede, en la qual reclama de nou la reobertura de les urgències en horari nocturn dels CAP d'aquesta localitat selvatana "tenint en compte que la salut gratuïta és un dret constitucional" i que es traslladi aquesta petició al Departament de Salut de la Generalitat.