La Guàrdia Civil de Girona ha desmantellat una banda de traficants de cocaïna afincada a Lloret, Argentona i Mataró a la que ha intervingut 125.000 euros en metàl·lic i 20.000 euros en bitllets falsificats, 2,5 quilos de cocaïna, 1,2 quilos d´haixix i 2,4 quilos de lidocaina (substància per tallar la cocaïna). L´operació «Molillor» es va iniciar a l´estiu i dimarts es va tancar amb la detenció d´11 persones, tres de les quals a Lloret de Mar.

Inicialment, la benemèrita va centrar la seva investigació a Lloret, on va començar a seguir un grup de persones que aparentment es dedicaven al tràfic de feina. Les sospites van anar en augment en veure que es tractava de persones sense feina però amb un alt ritme de vida.

La investigació policial va permetre relacionar el grup de Lloret amb dos germans que vivien a Mataró, els quals tampoc tenien feina i tenien un alt nivell de vida. Els germans disposaven d´un pis a Argentona on preparaven i emmagatzemaven la cocaïna per després distribuïr-la a d´altres venedors. De fet, eren els proveïdors del grup de traficants de Lloret de Mar però també estaven en contacte amb altres camells de Barcelona i Lleida.

Amb tot la informació recollida al llarg de mig any, els agents van poder acosneguir les ordres judicials que dimarts els van permetre registrar tres pisos de Lloret, tres de Mataró i un d´Argentona, on van poder comissar tota la droga i els diners, a banda de mòbils, vehicles de propietat dels detinguts i una premsa compactadora de cocaïna.

Els detinguts són de nacionalitat marroquina (vuit persones), romanesa (una persona) i espanyola (dues persones). Per a la Guàrdia Civil, es tracta d´un dels grups de traficants més importants de Catalunya.

Dimecres van passar a disposició judicial. Una de les detingudes va quedar sense efecte, i els tres arrestats a Lloret van quedar en llibertat amb càrrecs després que només acceptessin respondre a les preguntes del seu advocat, Sergio Noguero. Per a la resta de detinguts es va decretar el seu ingrés en presó provisional investigats per delictes contra la salut pública i organització criminal.