El diputat al Parlament Albano-Dante Fachín (Catalunya Sí que es pot) s'ha posicionat avui contra l'opacitat en la gestió sanitària en el ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar, on la seva formació planteja diverses preguntes sobre la Corporació de Salut Maresme-La Selva.

Fachín ha explicat que les qüestions es plantegen al consistori perquè aquest tipus de consorcis sanitaris compten en la seva direcció amb una destacada participació municipal.

"Les preguntes concerneixen a coses com el sou del gerent o què es fa amb els diners que deixa el turisme sanitari", ha destacat el diputat, que va indagar sobre aquesta corporació en qualitat de periodista abans de la seva arribada al Parlament.

Albano-Dante Fachín ha subratllat que si l'Ajuntament de Lloret no dóna resposta a aquestes qüestions el seu partit recorreria a la via parlamentària, "que ha de ser una clau".

Segons Fachín, "tota aquesta opacitat no pot ser quan la sindicatura de comptes ha fet informes que són un escàndol", i ha recordat que, en el cas de Lloret de Mar, té a veure "amb un hospital on es va descobrir que Xavier Crespo -exdiputat convergent- participava en una xarxa que va fer desaparèixer 2,4 milions d'euros".

"Qui ens assegura que no hi ha un altre Crespo ara a la corporació", s'ha qüestionat el secretari de la Comissió de Salut del Parlament.

Albano-Dante Fachín ha indicat també que dijous, quan el conseller Toni Comín compareixerà per primera vegada davant aquesta comissió, li posarà "sobre la taula tot el tema de Lloret, que no és una anomalia, sinó que es repeteix en tot el sistema sanitari".

De tota manera, Fachín ha assenyalat que tampoc espera "massa" de Comín, "sobretot després que alabés la gestió del seu antecessor, Boí Ruiz, i el model de salut català, que permet i incentiva la pràctica de la confusió entre el privat i el públic".

El diputat de Catalunya Sí que es pot ha criticat també la externalització de determinats serveis sanitaris per considerar-los com "una forma de desmembrar la salut pública".