El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir per unanimitat, la moció presentada per En Lloret sí, se Puede per demanar la dimissió de la gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Núria Constans, per «la mala gestió» i «falta de transparència» d'aquest organisme així com perquè es facin públics els sous i les condicions dels contractes dels alts càrrecs de la Corporació, entre altres peticions. Un dels regidors més explícits a l´hora de criticar la Corporació va ser Enric Martínez, del PP, qui va presentar unes factures per demostrar que el CSMS «cobra als pacients quan diu que no ho fa». «És un atracament a mà armada el que està fent la Corporació i la gestió que fa la senyora Constans, que cobra més de 100.000 euros anuals, és vergonyosa», va dir Martínez per demanar després la seva dimissió. «El que està passant -al CSMS- és una privatització encoberta de la sanitat per convertir l´hospital de Blanes en el de les Mútues», va criticar el portaveu de C´s, Jaime Muzas.

Més taxatius van ser encara els grups d´ERC-Avancem, PSC i Millor, els quals van demanar prendre accions judicials contra aquest organisme. «S'han fet acusacions prou greus com per anar al jutjat i denunciar-ho», va dir el regidor d´ERC, Jordi Orobitg, afegint que des del seu grup creuen que «aquesta senyora no plegarà».

Per la seva banda, l´alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va assegurar que ha demanat la fiscalització a la Corporació i que espera tenir-la a finals de setmana.

D´altra banda, també es va aprovar ahir, per 13 vots a favor i 8 abstencions, l´altra moció del grup En Lloret sí, se Puede per reclamar la reobertura dels CAP en horari nocturn al Departament de Salut de la Generalitat. En aquest sentit, l´alcalde lloretenc va explicar que el passat 28 de gener es va reunir amb el conseller de Salut, Toni Comín, amb relació a aquesta sol·licitud. «La predisposició va ser molt bona i va entendre l´especificitat turística de Lloret, on, sobretot a l´estiu, hi passa molta gent», va exposar Dulsat, qui va avançar també que a partir del mes de març, les farmàcies podrien tornar a obrir les 24 hores.