16 de febrer de 2016
16.02.2016

Anglès actualitza una ordenança que encara sancionava en pessetes

Tot i que la norma reguladora de tinença d´animals va ser aprovada de nou el 2008, no es va canviar el tipus de moneda de cobrament

16.02.2016 | 07:40

L´Ajuntament d´Anglès ha actualitzat i posat en funcionament l´ordenança cívica de tinença d´animals, després de detectar que en l´antiga normativa –datada de 2008– les sancions se seguien «cobrant» en pessetes. Així, segons l´ordenança aprovada de manera inicial el 27 d´octubre de 2008 per un Ajuntament liderat en aquell moment pel convergent Pere Figuereda i vigent a la localitat selvatana fins a finals de 2015, les infraccions eren sancionades amb multes que anaven des de les 2.000 fins a les 25.000 pessetes, tot i que aquesta moneda va deixar de circular el març de 2002. Aquella normativa aprovada fa sis anys, era la mateixa que ja havia estat aprovada i signada el 25 de novembre de 1999 –l´any en què es va implantar l´euro– pel llavors alcalde, Josep Manel Bassols (CiU).

Amb l´actualització que ha realitzat l´actual equip de govern (CiU-AM), les infraccions lleus com no recollir els excrements de la via pública o passejar els gossos sense corretja o cadena i que fins ara eren multades amb imports que anaven de les 2.000 a les 5.000 pessetes, passaran a costar des dels 60 fins als 400 euros. Les infraccions greus com infligir maltractaments als animals o descuidar-ne la manutenció o les vacunes que costaven entre 5.001 i fins a 15.000 pessetes, es multaran ara amb imports que aniran des dels 401 fins a 1.500 euros. I les infraccions molt greus com passejar gossos considerats «perillosos» sense corretja o cadena, enverinar els animals o incitar-los a conductes agressives, i que eren sancionades amb multes que anaven de les 15.001 fins a les 25.000 pessetes o el comís i/o sacrifici de l´animal, costaran ara entre 1.501 fins a 3.000 euros.

Primera sanció
Aquesta actualització ha permès al consistori anglesenc obrir un primer expedient sancionador per una falta molt greu al propietari d´un gos perillós no censat i que no anava lligat ni portava morrió quan va atacar un altre gos, en Txiqui, a la via pública. A través d´un comunicat publicat al Facebook, el consistori condemna l´atac remarcant que «no es poden tolerar de cap manera aquests comportaments» i assegurant que seran «implacables» aplicant sancions. En el text, l´executiu local reconeix que hi ha un problema d´incivisme i avança que es posaran en marxa diverses accions per fomentar un canvi. «Tenim la mà estesa a totes les propostes per millorar entre tots la convivència, perquè és evident que tenim un problema. Aquesta voluntat de buscar solucions, però, no impedirà que perseguim i sancionem a aquelles persones que no respectin ni la neteja ni la seguretat de l'espai comú» assegura el text.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook