L´estreta col·laboració entre els cossos de la Guàrdia Civil de Girona i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) durant els darrers dos anys ha permès desarticular tres organitzacions criminals i s´han detingut 25 persones de diferents nacionalitats. En total, s´han fet 16 registres en garatges i immobles i s´ha comissat més de 35 quilos de cocaïna, haixix, marihuana, metamfetamina i diverses substàncies que s'utilitzen per crear la droga. També han decomissat 128.000 euros i 20.000 més falsos. Les relacions entre els dos cossos van començar a principis del 2014 amb l'objectiu d´investigar i desmantellar diverses organitzacions i bandes que operaven a les comarques gironines i, concretament, a Lloret de Mar. En un principi, la col·laboració només es basava en la canalització de la informació que els agents locals aconseguien al carrer però, posteriorment, es va anar avançant i treballant de forma conjunta.

A principis del 2014, la col·laboració entre els dos cossos es resumia a que els agents de la Policia Local de Lloret de Mar passaven a la Guàrdia Civil la informació que tenien o rebien durant la seva tasca diària pels carrers del municipi. Els agents contrastaven la informació i els membres de la Guàrdia Civil de Girona s´encarregaven d´investigar el cas. D´aquesta manera, a principis del 2014 els dos cossos policials van arrencar l´operació anomenada ´Vengradis´ que va permetre desarticular una banda formada per persones d´origen àrab que es dedicava al tràfic de drogues, concretament haixix i cocaïna.

Poc després va arrencar la segona operació, ´Escamerlá´. En aquest cas, es tractava d´una organització criminal formada per persones de nacionalitat espanyola i veïns de Lloret de Mar que es dedicaven a traficar amb metamfetamina. Cap dels membres de la banda tenia feina però tots ells mantenien un nivell de vida molt alt. La investigació va durar pràcticament un any i un cop desarticulada, el principal cap de la banda va ingressar a presó per ordre judicial.

La tercera operació que han portat a terme els dos cossos policials va començar a principis d´aquest mes de febrer. Es tracta de l´anomenada ´Operació Molillor´ que va iniciar-se el passat estiu quan agents dels dos cossos van conèixer que hi havia un grup dedicat al tràfic de cocaïna a Lloret de Mar i que venia la droga a altres municipis propers i fins i tot a pobles de la demarcació de Barcelona i Lleida.

Segons informa la Guàrdia Civil, la banda estava "perfectament jerarquitzada". Cada membre tenia una activitat determinada. El grup el conformaven diverses persones de nacionalitat espanyola, marroquina i uruguaiana que podien arribar a distribuir uns 300 grams de cocaïna a la setmana.

En total i amb aquestes tres operacions, els agents han aconseguit comissar sis quilos de cocaïna, 15 de pol·len d´haixix, cinc de marihuana, cinc de metamfetamina i quatre quilograms més de substàncies que els delinqüents utilitzaven per prepara la droga com cafeïna o altres productes. També han aconseguit decomissar tota mena d´utensilis per manipular la droga com balances i 128.000 euros i 20.000 més falsos.

En total, els agents van registrar 16 habitatges i garatges i es va detenir a 25 persones de diverses nacionalitats. Uns resultats que, tal i com apunten des dels dos cossos policials, els impulsen a continuar mantenint estretes relacions per poder localitzar noves organitzacions i bandes delictives en aquesta zona.