21 de febrer de 2016
21.02.2016
Diari de Girona

La tercera edició del Fiporc de Riudellots obre les portes

La mostra, dedicada al sector porcí, acaba avui i espera superar els 9.000 visitants de l'any anterior

21.02.2016 | 00:00
L'acte d'inauguració va consistir en una tallada d'un fuet de grans dimensions.

La tercera edició del Fiporc de Riudellots de la Selva va obrir ahir les seves portes, amb una jornada inaugural que va comptar amb representacions, tallers infantils, degustacions de productes o exposicions que van tenir el porc com a gran protagonista. Tot i que divendres aquesta mostra temàtica i exclusiva dedicada al porc i als productes que se'n deriven ja va arrencar amb la realització d'una jornada tècnica dedicada als professionals del sector, no va ser fins ahir que es va dur a terme la inauguració oficial. Així, l'acte d'obertura va consistir en una tallada d'un fuet de grans dimensions que va anar a càrrec del secretari general d'agricultura de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, del vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, de la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Assumpció Rodríguez, i de l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura.
Des de primera hora del matí, el bon temps va permetre que centenars de visitants passessin per la mostra a gaudir de les diverses activitats, entre les quals van destacar les representacions del procés de matança del porc, d'elaboració de greixons o d'embotir botifarres, fuets i llonganisses a càrrec dels voluntaris del poble i conduïdes pel cuiner Pep Nogué.
A més, ahir també es va poder veure una de les novetats estrella de l'edició d'enguany: la impressió en 3D d'en Lloti, la mascota del Fiporc que realitza l'associació Riudelan. Per la seva part, els més petits van poder passejar en poni, pintar plats i globus o aprendre a fer hamburgueses, mentre el grup Taxeks animava els carrers amb la seva música de percussió.
La fira, que tancarà avui aquesta tercera edició i que espera mantenir o superar els 9.000 visitants de l'any anterior, seguirà amb una exhibició de ferrar cavalls a càrrec de Xavier Calderó, una trobada de puntaires, una passejada de tractors antics, l'entrega de premis del concurs de dibuix "El porquet de Fiporc" i el sorteig d'un lot de productes del porc, entre altres activitats. La cloenda de la mostra tindrà lloc a les set de la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook