La tercera edició del Fiporc de Riudellots de la Selva va obrir ahir les seves portes, amb una jornada inaugural que va comptar amb representacions, tallers infantils, degustacions de productes o exposicions que van tenir el porc com a gran protagonista. Tot i que divendres aquesta mostra temàtica i exclusiva dedicada al porc i als productes que se'n deriven ja va arrencar amb la realització d'una jornada tècnica dedicada als professionals del sector, no va ser fins ahir que es va dur a terme la inauguració oficial. Així, l'acte d'obertura va consistir en una tallada d'un fuet de grans dimensions que va anar a càrrec del secretari general d'agricultura de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, del vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, de la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Assumpció Rodríguez, i de l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura.

Des de primera hora del matí, el bon temps va permetre que centenars de visitants passessin per la mostra a gaudir de les diverses activitats, entre les quals van destacar les representacions del procés de matança del porc, d'elaboració de greixons o d'embotir botifarres, fuets i llonganisses a càrrec dels voluntaris del poble i conduïdes pel cuiner Pep Nogué.

A més, ahir també es va poder veure una de les novetats estrella de l'edició d'enguany: la impressió en 3D d'en Lloti, la mascota del Fiporc que realitza l'associació Riudelan. Per la seva part, els més petits van poder passejar en poni, pintar plats i globus o aprendre a fer hamburgueses, mentre el grup Taxeks animava els carrers amb la seva música de percussió.

La fira, que tancarà avui aquesta tercera edició i que espera mantenir o superar els 9.000 visitants de l'any anterior, seguirà amb una exhibició de ferrar cavalls a càrrec de Xavier Calderó, una trobada de puntaires, una passejada de tractors antics, l'entrega de premis del concurs de dibuix "El porquet de Fiporc" i el sorteig d'un lot de productes del porc, entre altres activitats. La cloenda de la mostra tindrà lloc a les set de la tarda.