La Plataforma Aturem la C-32 espera a què Blanes celebri la seva consulta popular sobre el polèmic projecte de perllongació d'aquesta autopista, el pròxim 17 d'abril, abans d'iniciar noves mobilitzacions populars al carrer. Així ho va explicar ahir el portaveu de la plataforma, Jordi Gaitán, qui va avançar que, tot i això, es faran «noves accions» durant la Setmana Santa, que enguany serà del 20 al 27 de març. «Actualment estem engrescats en el procés participatiu que ja s'ha iniciat a Blanes» va dir Gaitán.

Per això, durant la Setmana santa preveuen «continuar informant» als ciutadans sobre el projecte i fent «campanya a favor del No» en la votació on es preguntarà als blanencs si estan a favor o en contra d'aquesta obra. «Potser un dia mirarem de fer una trobada festiva amb totes aquelles persones, institucions i partits que ens donen suport» va apuntar el portaveu de la Plataforma qui va afegir que fins al 17 d'abril, no es plantegen fer «grans mobilitzacions». «De moment, no anirem a parar cap ple» va dir Gaitán. En aquest sentit, el representant d'Aturem la C-32 va assenyalar que «veu molt complicat» que finalment es pugui fer la consulta a Lloret de Mar. «Potser si surtís molt bé a Blanes els podríem convèncer, però ho veig molt difícil» afegia.

Fins ara, l'única acció que ja està confirmada és el debat obert sobre aquest projecte que se celebrarà a Teatre de la localitat selvatana el pròxim 7 d'abril a les vuit del vespre.

Rebuig juvenil

D'altra banda, les assemblees d'Arran Blanes i l'Assemblea de Joves de Lloret de Mar van mostrar ahir el seu suport a la Plataforma Aturem la C-32 -a través d'un comunicat- posicionant-se en contra d'aquesta «infraestructura amb un impacte ambiental que malmetria irreversiblement els paratges d'El Vilar, Sant Pere del Bosc, L'Àngel i Les Alegries, paratges d'alt valor natural, cultural, arquitectònic i paisatgístic».