El ple extraordinari de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar va aprovar ahir, amb sis vots favorables de l'equip de govern (Grup Municipal Independent) i cinc d'abstenció per part del grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), els pressupostos de l'any 2016 que pugen a un total de 3.532.254,67 euros, un 10% més respecte a l'exercici anterior, que eren de més de 3.235.244 euros.

Pel que fa a la xifra corresponent al capítol d'inversions, s'augmenta a 719.583,98 euros, més d'un 15% respecte a l'any passat. D'aquestes inversions cal destacar les destinades a la Llar d'Infants i a l'escola, la senyalització de la via pública, la xarxa rural pavimentada, el manteniment de lleres i la posada al dia d'instal·lacions i maquinària tècnica diversa. D'altra banda, una de les principals novetats d'enguany són els 6.000 euros que es destinaran a pressupostos participats, per tal que siguin els mateixos veïns els qui decideixin en què invertir els diners. Així mateix, també destaquen 22.850 euros que es destinaran a iniciar novament el procés de creació del POUM, tal com es va aprovar en la passada sessió plenària que va tenir lloc a la rectoria de Salitja el passat mes de gener. Finalment, pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes, es produeix un estalvi global de 15.800 euros, a banda de les quotes corresponents a la seguretat social.

Així, segons l'Ajuntament, Vilobí d'Onyar compta amb una situació financera sanejada, amb una ràtio legal del deute viu del 9,94%, molt per sota del llindar legal del 75%. «L'estudi de recursos realitzat aquests darrers mesos en l'organigrama de les àrees ha permès optimitzar els serveis que es presten, així com els costos per a les arques del consistori», va dir l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet.