Lloret de Mar i Blanes han estat l'escenari aquestes últimes hores d'una macrooperació contra el tràfic de droga. Es tracta d'una actuació de la Policia Nacional que afecta diversos punts d'Espanya i que pel que ha transcendit, s'investiga a una banda organitzada dedicada sobretot al tràfic de marihuana.

En ambdues localitats de la comarca de la Selva des d'ahir a la matinada s'estan fent escorcolls en diversos domicilis. De fet, la Policia Nacional encara tenia el cas obert perquè està pendent de més detencions i escorcolls.

A Lloret i Blanes durant el dia d'ahir hi van haver diversos detinguts, els agents van fer entrades i registres en domicilis -per exemple a la zona de la urbanització del Condado del Jaruco- i fins i tot, van comissar alguna petita plantació de marihuana a casa d'alguns dels implicats en el cas.

La macrooperació té al capdavant la Unitat Central de Drogues i Crim Organitzat (Udyco) procedent de Madrid i també membres d'aquesta Unitat de Barcelona. Els agents d'ambdues unitats de la Policia Nacional són els que es van desplaçar fins a la Selva el dilluns de matinada.

Andalusia, al centre de mira

El cas que prové de l'Audiència Nacional es troba sota secret de sumari però a les últimes hores, el mateix temps que hi havia escorcolls i detencions a la comarca de la Selva, agents de la Policia Nacional d'altres punts de l'Estat es van desplaçar entre altres a Andalusia on se centraria la major part de la investigació.

L'operació té com a objectiu acabar amb una banda organitzada dedicada principalment al tràfic de substàncies estupefaents, principalment, la marihuana.