El xofer d'un autobús que es trobava estacionat a l'aparcament d'un restaurant de les Mallorquines de Sils va patir una aturada cardíaca quan sortia del pàrquing. A causa de l'atac de cor, va perdre el control del vehicle, que anava buit, i va acabar passant per sobre de la rotonda que uneix Mallorquines amb Sils i Riudarenes. Finalment, el vehicle va caure a la cuneta i va quedar frenat pel mur que hi ha a tocar la rotonda, que és a la intersecció de la C-63 amb la GI-555, vies que uneixen diversos pobles de la Selva interior.

L'home va quedar inconscient i sortosament en el moment dels fets passaven pel lloc dos tècnics sanitaris que són veïns de Riudarenes. Li van estar fent massatges per reanimar-lo perquè l'home ja estava en parada i, llavors, dos veïns més van portar desfibril·ladors automàtics del Dipsalut, segons fonts consultades.

Amb el que hi ha instal·lat a tocar a l'institut de Sils van poder reanimar-lo i, quan els serveis mèdics del SEM van arribar al lloc, el van poder seguir atenent. L'home va remuntar i ràpidament el van traslladar amb l'helicòpter medicalitzat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona. L'home ahir va quedar ingressat en estat greu a la Unitat coronària del centre sanitari amb pronòstic reservat, segons fonts del centre. A causa del succés es van traslladar fins al lloc dels fets la Policia Local de Sils, els Mossos d'Esquadra, el SEM i els Bombers al voltant de quarts d'una del migdia. També hi va anar una grua, que va estar treballant per treure el vehicle de la cuneta. Quan això va estar fet es va poder obrir el trànsit de tots els carrils de la rotonda.

Es dóna el cas que és el primer cop que s'utilitza un dels desfibril·ladors que hi ha instal·lats des de fa quatre anys pel Dipsalut a Sils. Ahir l'alcalde Martí Nogué va agrair l'actuació dels veïns i va destacar la utilitat d'aquests aparells, que hi ha en equipaments i que també té la Policia Local de Sils.