Blanes va viure ahir un tens ple extraordinari on l'oposició -C's, Batega per Blanes, ICV-EUiA i la CUP- va acusar l'equip de govern -PSC, CDC i recentment ERC- de "comprar" el vot del PP amb la creació d'una ponència tècnica que presidirà el regidor popular, Salvador Tordera, per 270 euros setmanals. "No critico l'acord, critico que no es faci públic que -a l'equip de govern-no són 10 regidors sinó 11. És un engany" va dir el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmerón. "No tot s'hi val. Mai no hi havia hagut 14 regidors de l'esquerra a Blanes i acabeu fent un acord amb la dreta catalana i espanyola" va criticar Salmerón als socialistes arran del pacte de govern amb CDC i de "l'acord encobert" amb el PP. A ERC els va retreure la "falta de valentia" a l'hora d'admetre aquest "acord" i els va advertir que les polítiques "d'uns i altres no encaixen".

Més contundent va ser el portaveu de Batega per Blanes, Jordi Urgell, qui després de criticar que Tordera cobri per presidir les ponències tècniques, es va oferir a fer-les "gratuïtament". "Entenem que pagar aquests 270 euros és com comprar un vot" va puntualitzar Urgell. "És el pacte de la vergonya. Perquè no poseu en Salvador a l'equip de govern?" va qüestionar l'edil de Batega qui va afegir que l'actual executiva local "no té ni ideari, ni programa, ni projecte de poble".

Pel que fa Ciutadans (C's), després de puntualitzar que el seu partit "no es ven" i d'acusar als republicans d'haver "enganyat" tant les seves "assemblees" com als "blanencs" van carregar contra el regidor del PP, a qui van definir com "el d'activitats a l'ombra". "Salvador, era necessari rebaixar-se i humiliar-se així? Jo hauria entrat per la porta del davant i no per la de darrere" li va retreure el portaveu Sergio Atalaya.

Finalment la CUP, va valorar el pacte com a "doble frau democràtic per la manca de projecte i per les ponències tècniques". "Batega s'ha ofert per fer-les gratis i la resta de grups suposo que també. No acceptem que se'ns acusi de no fer propostes o treballar. Ens sentim menystinguts" va dir l'edil Clara Castillo.

Per la seva part, Salvador Tordera (PP) es va defensar de les diverses acusacions dient que la resta de formacions tenen "enveja" i que "queda millor calumniar i mentir" que "col·laborar per tirar endavant el poble". "Aprovarem el cartipàs d'una manera oberta i participativa i no fosca i opaca com aquests darrers dies, han dit alguns per ignorància sense saber de què parlaven". "Som blanencs si treballem per Blanes i no per les sigles dels partits" va afegir l'edil popular qui va retreure als altres grups que "si no sou part de la solució, sou part del problema".

Resposta de l'executiva

Pel que fa a l'equip de govern, la més clara en la seva resposta va ser la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC). "El més covard és maxacar i massacrar als que ens deixem la pell treballant per Blanes. I democràticament és més indigne. El frau i el més fàcil, és quedar-se fora" va criticar l'edil socialista qui afegir que "no s'ha fet res d'amagatotis" i que tenen la "consciència ben tranquil·la". A més, Celaya va recordar que "des del primer instant hem tingut les mans i el cor obert a què vingueu a treballar amb nosaltres, i els únics que ho han fet han estat els d'ERC".

Per la seva part, l'alcalde Miquel Lupiáñez (PSC) va explicar que Tordera dedicarà a les àrees d'alcaldia "totes les hores que jo no hi puc dedicar". "Aquesta ponència és transversal i en Salvador té la meva confiança i la de tot l'equip de govern" va remarcar Lupiáñez qui va afegir que a l'executiva local són 10 però que poden ser "11, 12 o els que siguin perquè la política de portes obertes seguirà igual".