El Ple del Consell Comarcal de la Selva va aprovar ahir, per 32 vots a favor i una abstenció, la moció presentada per la formació Independents per Riells i Viabrea PSC-CP per a la millora del servei ferroviari a l'estació de Riells i Breda. En la mateixa moció, es va acordar donar suport també a la petició d'augment en la freqüència dels itineraris del servei ferroviari a la resta d'estacions de la comarca que es troben en la mateixa situació com la d'Hostalric i Riudellots de la Selva i trametre aquesta moció a la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, RENFE i ADIF.

D'altra banda, el ple també va aprovar les bases per a la concessió dels ajuts de menjador escolar i dels de transport escolar i col·lectiu. «La voluntat del Consell és garantir a tots els nens i nenes el menjador i el transport escolar. Que ningú quedi exclòs per les circumstàncies familiars que pugui estar vivint» va dir la consellera d'Ensenyament al Consell, M. Àngela Cuatrecases. Així, segons aquest ens, durant el curs actual, els ajuts de menjador han arribat a més de 2.000 usuaris. Dels 2.019 ajuts concedits, 530 són per la totalitat del cost del servei. L'import total per a aquest curs és d'1.000.000 d'euros aproximadament, dels quals 900.000 provenen del Departament d'Ensenyament i la resta de fons propis del Consell Comarcal. Així mateix, s'han articulat els ajuts de transport escolar que es concedeixen tant per als usuaris dels busos de transport no obligatori com per a aquells que han de desplaçar-se en vehicle particular.

La consellera d'Ensenyament, Maria Àngela Cuatrecases, va explicar que a l'hora de concedir els ajuts de menjador i de transport es valora molt la realitat econòmica de les famílies basant-se en la declaració de la renda de l'any anterior. «El Consell atorga ajuts extraordinaris al llarg de tot el curs per atendre aquelles situacions sobrevingudes de famílies amb necessitats que així poden accedir al menjador escolar» va dir Cuatrecases.

En aquest sentit, a banda de les beques, el Consell també ha concedit més de 500 ajuts d'urgència social en beques de menjador, que es podran sol·licitar a partir del 13 de maig.