L'Associació de Naturalistes de Girona ha engegat una campanya de recollida de firmes per demanar a l'Ajuntament de Tossa de Mar que no permeti la construcció d'un hotel de quatre estrelles i una zona d'equipaments, al sector de cala Morisca després que s'aprovés, en el passat ple de març, el conveni de gestió urbanística necessari per tirar endavant aquest projecte. La campanya es desenvolupa a través de la pàgina web Change.org, on els naturalistes gironins expliquen que consideren que una construcció hotelera d'aquesta envergadura -de fins a 26.000 metres quadrats- implicaria «no només la degradació natural i paisatgística d'una de les zones més emblemàtiques i ben conservades de la zona sinó també un fort impacte ambiental no contemplat en l'aprovació del projecte».

De moment, ja han recollit 370 signatures de les 500 que esperen assolir. «Volem que l'Ajuntament de Tossa de Mar sigui conscient que la seva imatge es pot veure empitjorada amb una obra com aquesta» assenyalava ahir el portaveu dels Naturalistes, Enric Cortiñas qui afegia que, una vegada tancada la campanya «Salvem Cala Morisca», entregaran les firmes al govern de Tossa. «De moment, recollim l'opinió popular i més endavant, si el procés urbanístic segueix endavant, presentarem al·legacions al projecte» va puntualitzar Cortiñas.

A més, en el document de presentació de la campanya, l'entitat recorda que la cala Morisca per?tany a un dels espais que segons el Catàleg d'espais d'interès natural i paisatgístic de les comarques gironines «s'haurien de preservar». «Aquest document elaborat per la mateixa ANG, reclama entre altres mesures mantenir la zona sense edificar, i fixar-ne la seva protecció com a espai lliure permanent, dins els catàlegs municipals de protecció del paisatge de Lloret i de Tossa» subratllen els naturalistes en el text on afegeixen que Cala Morisca és un cas de «mala gestió urbanística» i que busca establir un «un model turístic, a primera línia de mar, insostenible i amb un fort impacte ambiental».

Conveni signat

En el conveni signat entre el consistori i l'empresa propietària dels terrenys, Tossagur S.L. s'estableix que s'autoritzarà la construcció d'aquest hotel a canvi que el propietari cedeixi sense dret a aprofitament els terrenys de zona verda i vialitat, assumeixi el cost de l'accés al sector des del terme de Tossa, a través de la urbanització Martossa, i el cost d'una depuradora per tractar les aigües residuals del futur hotel i de la urbanització. Per la seva part, el consistori assegura que aquesta proposta permetrà també que s'augmenti l'espai de zona verda, la superfície d'equipaments, que es regularitzin les amplades dels carrers o es traci un nou vial per evitar un cul de sac, entre altres.