La festa que es van marcar dos turistes belgues a Lloret el passat cap de setmana els va fer anar de l'hotel a la comissaria, directes. Que en un moment d'eufòria els donés per buidar els extintors de la planta on s'allotjaven a l'hotel Don Juan gairebé els costa una persecució dels jubilats que també s'hi hostatjaven allà si no arriba a ser perquè els mateixos responsables de l'hotel els van tancar dins una habitació a l'espera que arribés la policia.

Es va investigar si aquesta guerra d'extintors era una estratègia per aconseguir desallotjar la planta de l'establiment i així tenir via lliure per robar a l'interior de les habitacions abans que arribessin els cossos d'emergència però fonts properes al cas apunten que es tractaria més d'una bretolada de dos joves que es van desfasar la matinada de divendres a dissabte.

La identificació del primer dels implicats va ser molt fàcil perquè havia acabat completament blanc de pols d'extintor, cosa aquesta que també ajudava a descartar la idea que es tractés d'una estratègia per robar. S'entén que si aquesta hagués estat la intenció haurien sigut prou curosos com per no empolsimar-se i donar pistes a la policia.

Planta desallotjada

La bretolada dels dos turistes va activar el protocol intern que té l'establiment per aquestes situacions, consistent en el desallotjament de tota la planta afectada per la guerra d'extintors. Precisament, el malestar dels altres turistes que van quedar afectats va motivar que els responsables de l'allotjament aïllessin els brètols en una habitació fins que arribés la policia local per endur-se'ls a comissaria. Va ser el vigilant de l'hotel qui va alertar la policia l0cal del que estava passant quan va veure la guerra a través del circuit tancat de videovigilància.