L'equip de govern de Sils (IdS-MES, ICV-EUiA i ERC) va aprovar definitivament, el passat 21 de març i per Junta de Govern Local, el projecte d'enderrocament de l'històric Bar Manix, situat al passeig Sant Cosme i Sant Damià. L'edifici, d'una sola planta, construït fa quatre dècades i en desús des de fa més de tres anys, és de titularitat municipal. «Segons els informes realitzats pels serveis tècnics municipals, aquest local està en ruïnes i la seva recuperació resultaria més cara que fer-ne un de nou» va explicar l'alcalde, Martí Nogué (IdS-MES) qui va afegir que, actualment, el local està «tot esquerdat» i que el sostre «és d'uralita». «Retirar aquest tipus de materials resulta molt costós» va precisar Nogué. Així, el batlle calcula que el cost total de l'obra d'enderroc pujarà a uns 12.000 euros, i que es podria iniciar el pròxim mes de maig, un cop licitats i adjudicats els treballs.

En aquest sentit, Nogué també va avançar que, una vegada desaparegut aquest històric edifici, es remodelarà el passeig a través d'un procés de participació ciutadana. «Al Passeig li cal una posada al dia, i per saber què hi podem fer, iniciarem un pla de participació ciutadana on els veïns podran fer les seves propostes per al futur d'aquest espai» va subratllar l'alcalde qui va afegir que, per poder dur a terme aquesta remodelació, primer «cal que desaparegui aquesta andròmina que hi tenim al mig» va indicar en relació amb el local ocupat antigament pel bar Manix.

De moment, aquest projecte ja ha aixecat l'oposició del grup municipal de Capgirem Sils, que va presentar diverses al·legacions al projecte. Així, segons va indiciar aquesta formació, aquest espai municipal té dos valors que «no són tinguts en compte» pels informes tècnics: «la seva ubicació i el seu pes en l'imaginari col·lectiu» i per aquest motiu, consideren que el seu futur s'havia «d'abordar» en una consulta ciutadana.