L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha fet un nou pas per tirar endavant el projecte de reforma integral de la carretera de Llagostera, després que s'aprovés en el ple de dilluns, com es repartirà el pagament de les contribucions especials dels dos trams en què s'ha dividit la reforma d'aquesta via: el del carrer Pla i Deniel, que va de les termes romanes a la carretera de Llagostera; i el central, comprés entre les termes i el carrer Riera Muralla. «En el primer tram, l'Ajuntament assumirà el 60% del pagament, i els veïns un 40%, la meitat del qual però -un 20%- també l'assumirà al consistori, ja que algunes finques són de propietat municipal» va explicar l'alcalde, Salvador Balliu. «Del segon tram, els veïns només pagaran un 15%, ja que s'han de fer nous els serveis bàsics principals, i no seria just pels veïns assumir-ne el cost» va afegir Balliu. El pressupost total de l'obra serà d'1.036.000 euros.

Així, segons el projecte de reforma presentat l'abril passat per l'Ajuntament, la reforma consistirà a canviar les xarxes municipals de serveis, eixamplar voreres, pavimentar el carrer Pla i Deniel i en la construcció d'una nova rotonda d'accés al carrer de Girona i a la plaça de l'Ajuntament antic, entre altres actuacions. A més, també es vol modernitzar les instal·lacions de serveis, fer un passeig més còmode per als vianants, una circulació més fluida per als cotxes i, en general, millorar la imatge del municipi.

Tot i que les obres havien de començar a finals del 2015, les expropiacions de dos metres de vorera -amb un cost d'uns 30.000 euros- van endarrerir tot el procés, segons va precisar el batlle. Ara, un cop es liciti l'obra, es preveu que es pugui iniciar el mes de juliol.