A pesar que els Mossos d'Esquadra i el dependent de la gasolinera donen fe que I.C.C. anava borratxa al volant quan va parar a la gasolinera de Vidreres perquè un dels seus fills anés al lavabo, la defensa ha trobat una escletxa per intentar convèncer la titular del Jutjat Penal número 2 de Girona que el vehicle el portava una altra persona. L'estratègia de l'advocat defensor, Rafael Pedrique, per escapolir-se de l'acusació passa per endossar a un tercer, que ni hi és ni se l'espera, la conducció del cotxe el passat 28 de febrer.

Fins al moment, sempre s'ha sostingut que un dels dos fills de l'acusada va cridar als Mossos d'Esquadra des de la gasolinera advertint que la seva mare anava èbria al volant. La primera versió que es va donar va ser que el menor, d'11 anys, va fer creure a la seva mare que necessitava orinar perquè es detingués a la gasolinera i així aprofitar per contactar amb la policia.

No obstant això, el lapse de temps transcorregut entre la trucada i l'arribada dels Mossos d'Esquadra ha sigut aprofitat per la defensa per justificar que el conductor del vehicle, una tercera persona que no va comparèixer en el judici, els va deixar allà després d'una discussió i va marxar caminant a Vidreres. D'aquesta manera, la dona va poder assegurar ahir que ella no conduïa el vehicle, que solament feia de copilot perquè va beure unes cerveses en una festa d'aniversari i que, precisament per tot l'anterior, tampoc va acceptar sotmetre's a la prova d'alcoholèmia en considerar-ho innecessari atès que, segons va manifestar, ella no era la conductora de l'automòbil.

La simptomatologia etílica de la dona era evident, segons van relatar els agents ahir en seu judicial afegint que no tenien cap dubte que era ella la que exercia de conductora, viatjant amb els seus dos fills aprofitant el permís concedit pel centre de la Generalitat que tutela als menors perquè passessin el dia junts.

Per això la Fiscalia sol·licita per a la dona una pena d'un any i tres mesos de presó per conduir sense carnet i negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, les quals porten aparellades unes penes de multa de gairebé 3.000 euros. El cas va quedar vist per a sentència ahir mateix.