Els parlava fa poques setmanes, en aquestes mateixes pàgines, de les converses entre l'equip de govern i ERC per compartir les responsabilitats i la feina que genera la governabilitat d'una vila com Blanes. Doncs bé, com ja deuen saber molts de vostès, finalment l'acord va arribar. Un acord en el qual va quedar exclòs l'únic regidor del PP blanenc. Exclòs?

Alguns dels grups de l'oposició han denunciat que, si bé el PP no ha entrat de manera formal en el pacte, el fet que s'hagi creat una ponència-comissió remunerada perquè aquest regidor desenvolupi un determinat projecte específic representa una manera més o menys encoberta de sumar onze vots al ple.

Sincerament, no sé què pensar sobre aquesta qüestió que, suposo, es deu haver concretat sobre la base d'algun mecanisme estrictament legal. Més o menys estètic, però legal. En canvi, com ja escrivia fa uns dies, penso que la implicació en tasques de govern de més regidors que els vuit que hi havia fins ara pot augmentar l'eficiència. D'altra banda, penso també que la tasca que, segons m'ha arribat, assumirà el regidor del PP representa una mancança que a Blanes cal abordar, amb una barreja de rigor, mà esquerra i sensibilitat, sense dilació. Em refereixo a l'ordenació i utilització de l'espai públic (terrasses, carpes, voreres, places, etc.) que des de fa anys s'ha convertit en un veritable campi qui pugui, en el qual sovint els interessos de particulars passen per davant (sobre?) dels dels ciutadans.

Potser no sigui un bon exemple, ja que ho he vist en una zona del polígon blanenc, on m'expliquen que són els propietaris els que poden fer i desfer, en qüestions de trànsit, aparcament, senyalització, etc. sense que l'Ajuntament hi tingui res a dir. Allà he vist com aquests dies desapareixien quatre o cinc places de pàrquing (una d'elles de minusvàlids!) en instal·lar-se una nova terrassa exterior.

Per això i per tantes altres coses, caldrà que el regidor a qui s'ha encomanat redactar la feina (i els tècnics que l'assessorin) es guanyi el sou i afini considerablement a l'hora d'elaborar una ordenança municipal que reguli el tema amb solvència, eficàcia i sentit comú. Ah, i és clar, que després als responsables de fer-la complir, no els tremoli el pols amb aquells que la infringeixin.