Lloret de Mar podria tenir un tanatori i un crematori als terrenys del Torrent de Mal Compàs, a pocs metres de la urbanització de la Soleia, segons avançava Blanesaldia. Aquesta finca de gairebé 30.000 metres quadrats i de titularitat privada està ubicada a l'entrada de Lloret i a tocar del terme municipal de Blanes i és fàcilment identificable perquè actualment encara alberga l'antiga discoteca Pacha.

A part del tanatori i el crematori, els nous equipaments que l'empresa de serveis funeraris Mémora té intenció d'instal·lar inclouen una sala polivalent per celebrar-hi cerimònies i una zona verda. "Lloret ha de possibilitar el desenvolupament d'aquesta activitat econòmica amb totes les garanties", va subratllar el regidor d'Urbanisme lloretenc, Joan Bernat, qui va afegir que a més, aquesta obra "milloraria la mala imatge" que presenta aquest àmbit, en estat d'abandonament.

"Actualment, el POUM no permet que al terme municipal de Lloret s'hi pugui instal·lar un crematori" va explicar Bernat, qui va afegir que des de l'equip de govern (ERC, PSC i CiU) la intenció és que "hi pugui ser" i que per fer-ho possible, al llarg d'aquest any, serà necessari "modificar-lo" per permetre aquest canvi d'usos. "Caldrà definir bé sota quines característiques es podrà fer aquest ús" va concretar el regidor d'Urbanisme qui va precisar que aquesta "no és una actuació d'urgència" pel govern local.

De moment, els veïns de La Soleia, però, no veuen amb bons ulls aquest projecte, ja que els terrenys del Torrent de Mal Compàs estan ubicats a uns 300 metres dels habitatges, i temem la toxicitat que puguin generar les emanacions de les incineracions. Per això, des de fa setmanes, a l'entrada de la urbanització hi ha una pancarta contrària al crematori.