La companyia Rec Madral no assumirà el cost econòmic de les garrafes d'aigua potable que l'Ajuntament de Maçanet subministrarà als veïns de la urbanització Residencial Park, mentre es mantingui vigent el ban municipal que determina que l'aigua que gestiona aquesta empresa no és apta per al consum. Aquest ban va ser emès el passat 2 d'abril després que les analítiques realitzades per l'Agència de Salut Pública de Catalunya determinessin que a part d'elevades concentracions de ferro i manganès, també s'havia detectat un excés d'alumini a l'aigua.

Segons va informar ahir la companyia, que interposarà un recurs de reposició al consistori contra aquesta mesura, l'aigua que subministra "és apta per al consum". "No existeix cap justificació, necessitat ni urgència perquè, entre altres extrems, aquest Ajuntament decideixi de forma unilateral lliurar garrafes d'aigua" al residencial Park, assegura l'empresa en un document que ja ha fet arribar al govern local. Així mateix afegeix que unes analítiques fetes pel seu compte acrediten que l'aigua és "bona".

Per aquest motiu, la compa?nyia ha sol·licitat al consistori que "se suspengui de forma immediata" aquest repartiment i que, en cas de què s'acabi portant a terme, Rec Madral "no assumirà el seu cost econòmic". "Aquesta actuació és més pensada de circ mediàtic amb obscurs objectius, que afecten la imatge dels veïns, de la urbanització, de l'Ajuntament i de Rec Madral" criticava l'empresa.

De moment, i segons el consistori, la companyia té una setmana per establir un sistema de tractament adequat que permeti garantir la potabilitat i qualitat de l'aigua, abans no "intervingui" el servei de subministrament d'aigua a Residencial Park.