El termini que tenien els dos clubs de futbol de Vilobí d'Onyar -l'Associació Esportiva Vilobí i el Futbol Club Vilobí- per presentar un esborrany de full de ruta amb un objectiu clar d'integració i una data màxima d'execució acaba avui i, de moment, no hi hauria acord, segons van explicar ahir els responsables de les dues entitats esportives. En el ple extraordinari del passat 24 d'abril, en el qual es van aprovar per sis vots a favor (GMI) i cinc en contra (CiU) les bases reguladores de la cessió d'usos del camp de futbol municipal, l'alcaldessa, Cristina Mundet, va anunciar que «aturava» la convocatòria del concurs públic per cedir aquests usos durant 15 dies -fins al 6 de maig- a l'espera d'una «entesa» entre les dues entitats esportives locals. «Estem treballant amb els dos clubs i volem esgotar tot el termini», va precisar ahir Mundet, qui no va concretar què passarà amb la convocatòria del concurs.

Tot i això, els responsables dels clubs no es van mostrar optimistes amb la possibilitat d'assolir un acord immediat. «No veig gaire possible que es produeixi una unificació», va dir el president de l'AE Vilobí, Jordi Pascual, qui va afegir que, tot i que s'han fet algunes reunions, «no s'ha evolucionat massa» respecte als posicionaments inicials. «El nostre plantejament segueix sent el d'intentar arribar a un acord, però si finalment es convoca el concurs, ens hi presentarem», va assenyalar Pascual, qui va lamentar que «tot està anant molt ràpid».

Per la seva banda, el portaveu del futbol base del FC Vilobí, Antoni Díaz -la secció de l'entitat que s'ha mostrat més contrària a aquesta integració-, va puntualitzar que la seva posició «no ha canviat». «Esperem que l'equip de govern rectifiqui perquè considerem que el concurs no és just i que és innecessari», va remarcar Díaz, qui va criticar que les bases aprovades «són inassumibles i no s'ajusten a la realitat». «La possibilitat de presentar-nos al concurs s'haurà d'estudiar», va afegir el portaveu, recordant que «qui vulgui entrar» al FC Vilobí ho ha de fer «amb il·lusió i no pas obligat».

Bases aprovades

Segons va explicar Mundet en el ple extraordinari, si finalment hi ha concurs públic, el futbol a Vilobí tindrà un sol gestor fins al final de la temporada 2018/2019. En les bases aprovades, que defineixen els criteris que el GMI valorarà per triar el gestor dels usos del camp, es prioritzarà la integració i la creació d'una comissió que vetlli per la bona entesa i encaix dels clubs.