Els grups municipals d'ICV-EUiA i En Lloret Sí, Se Puede, van denunciar ahir a través d'un comunicat que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) pagarà més de 80.000 euros "amb diners públics" a una empresa privada pel contracte de lloguer amb opció a compra de 71 cadires abatibles instal·lades a l'hospital de Blanes

Així, segons expliquen aquestes dues formacions en el comunicat, al març de 2012 es va implantar a l'Hospital Comarcal de Blanes un sistema de pagament per les cadires per als acompanyants dels malalts. Aquest sistema estava "en règim de cessió en dipòsit, en el qual l'empresa privada Decam Llits Abatibles SL es quedava amb l'aportació econòmica de l'usuari" que actualment és de cinc euros la nit o 20 euros el paquet de cinc dies.

Adjudicació

Al juny del 2015 però -asseguren- la CSMS va adjudicar a aquesta empresa el contracte de lloguer de 71 cadires abatibles, per un import de 38.850 euros durant 5 anys, amb opció de compra per un import de 42.955 euros en finalitzar aquests 5 anys, sent la quantitat total a pagar de 81.305,22 euros.

"Mentre la Corporació demana a l'Ajuntament de Lloret que intercedeixi per rebre una herència, al·legant falta de diners, destina 81.305,22 euros a una empresa privada perquè presti un servei que fins fa pocs anys era totalment gratuït" critiquen els dos partits lloretencs.

"Els diners que mentrestant van recaptant del lloguer no sabem on van, perquè no estan fiscalitzats ni es retornen a les arques públiques" explicava ahir el regidor d'En Lloret Sí, Se Puede, Paulino Gracia, qui lamentava "no haver rebut mai" els contractes d'adjudicació, tot i haver-los demanat.

"Entenem que la manera d'actuar de la direcció de la Corporació és indigna i que falta al més mínim respecte envers els pacients de l'hospital de Blanes i els seus familiars" afegeixen en el comunicat, en el qual, per aquests mo?tius, "exigeixen" les dimissions del president i la gerent de la Corporació, Albert Fernández i Terricabras i Núria Constans, respectivament. "En cas de no assumir aquestes dues persones la seva responsabilitat, exigim que el Departament de Salut de la Generalitat els cessi de forma immediata" assenyalen, recordant que l'alcalde de Lloret de Mar, forma part del Consell Rector de la CSMS. "Volem saber què opina" precisen els dos grups municipals.

Servei autofinançat

Per la seva banda, la Corporació de Salut va assegurar ahir que, amb el que ingressa l'empresa Decam Llits Abatibles SL amb relació al servei prestat es va "autopagant" el cost que suposa el lloguer i que per tant "es va descomptant del preu final a pagar". "És un servei que es va autofinançant, de manera que la Corporació no estan pagant res" assenyalava la CSMS, qui afegia que si finalment es decidís comprar aquestes cadires, tenint en compte que el contracte és de lloguer amb opció de compra, el que quedaria per pagar seria "una quantitat mínima". A més, la CSMS va recordar que aquest servei només es cobra en el cas que l'acompanyant decideixi utilitzar aquestes cadires "com a llits". "En dos anys no hem tingut cap reclamació", reivindicava aquest ens.