L'Institut Geogràfic Nacional (ICN) va registrar, ahir a la matinada, un petit terratrèmol d'1,6 graus a l'escala Richter, que va tenir el seu epicentre a Caldes de Malavella. Segons va informar aquest organisme, el sisme es va produir quan passaven tres minuts de tres quarts de tres de la matinada i l'epicentre es va localitzar a onze quilòmetres de profunditat dins el terme municipal de Caldes. La baixa magnitud d'aquest terratrèmol el va fer imperceptible per a la població.

Aquest és el segon sisme que té el seu epicentre en aquesta localitat selvatana en poc més d'un mes, ja que el passat 13 d'abril, l'Institut Geològic de Catalunya (ICGC) en va registrar un de 2,2 graus a l'escala Richter. El sisme es va produir quan faltaven cinc minuts per a dos quarts de nou del vespre i l'epicentre es va localitzar a cinc quilòmetres de profunditat dins el terme municipal de Caldes.

Els últims abans d'aquests, van tenir lloc el 4 de gener de 2011, quan es va produir un tremolor de 2,7 graus o el 20 de desembre de 2010, quan va ser de 3,9 graus i va tenir conseqüències en el cabal de les aigües termals de la població selvatana.