La segona edició del Fòrum d'Excel·lència de Lloret de Mar, que reunirà més de 130 personalitats del món polític, econòmic, científic, social o cultural del 8 a l'11 de juny, oferirà als lloretencs l'oportunitat d'assistir a les ponències per un preu reduït. Així ho va anunciar ahir el seu director, José Ramon Calvo, durant la presentació que es va fer a Girona de l'esdeveniment. «Hem acordat amb l'Ajuntament que es posaran 50 entrades diàries a disposició dels lloretencs empadronats» va explicar Calvo, qui va precisar que tindran un preu de 50 euros i que inclouran la inscripció, el dinar, un cafè i l'assistència al concert del dia. Aquestes entrades -segons va concretar el director del Fòrum- s'entregaran al consistori a partir del pròxim dilluns, 23 de maig. El cost per assistir a aquest Fòrum va des dels 95 euros, per una jornada i destinat a joves d'entre 18 i 35 anys, als 675 euros, que ho inclou tot menys l'allotjament hoteler.

Aquesta, però, no serà l'única opció que tindran els veïns de la localitat selvatana de viure directament aquest esdeveniment. El dia 7 de juny, com a prèvia de la inauguració, es farà una jornada gratuïta oberta al públic de set de la tarda a nou del vespre al Teatre de Lloret. «Seran petites mostres del que serà el fòrum dels següents dies», va concretar Calvo, qui va explicar que es faran tres conferències d'entre 15 i 20 minuts cadascuna a càrrec de l'expresidenta de l'Equador, Rosalia Arteaga o del Ceo Bgrupo, Luis Berango, entre d'altres. A més, també hi haurà un concert de la pianista Samira Trabaue, una actuació de l'il·lusionista Valentín Moro i un taller de cuina del futur a càrrec de Pere Castells.

Tres premis Nobel

Aquest fòrum, que tindrà com a objectiu unir en un mateix espai a professionals i a joves talents per parlar del futur, comptarà amb la presència de tres premis Nobel: David Gross (Premi Nobel de Física, 2004); Erik Maskin (Premi Nobel d'Economia, 2007) i Ada Yonath (Premi Nobel de Química, 2009), l'exambaixador i exdirector general del Centre Nacional d'Intel·ligència, Jorge Dezcallar o l'exsecretari d'Estat dels Estats Units per a Amèrica Llatina, Arturo Valenzuela.