La novena edició de les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes es farà de l'1 al 30 de juny. La presentació, celebrada ahir, la va encapçalar l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i va anar a càrrec de la regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa, Dafne Galvany, acompanyada del patró major de la Confraria de Pescadors i president de la Federació Catalana de Pesca, Eusebi Esgleas.

També hi van assistir representants de diversos restaurants que participen en les jornades gastronòmiques. La principal novetat d'enguany és precisament que s'ha assolit el rècord d'establiments que s'hi han adherit amb un total de 21 restaurants. La primera edició, el 2008, va tenir 12 restaurants, mentre que l'any passat en foren 18.

Els restaurants adherits, i els respectius xefs, són: Ca la Luci amb Encarna Jimeno; Can Borrell amb Manel Vegas; Can Bruno amb Imma Travesa; Can Flores amb Pere Povill; Kiku amb Kiku; Laia amb Rafael Domènech; Cava Nit amb Mònica Alemany; Duvet amb Bladi; El Mirall amb Maria González; El Ventall amb Francesc Valiente; Escualo amb Alejandro García; Inèdit Lounge & Restaurant amb Rafael Villalba; La Balma amb Toni Marin; La Llotja de Blanes amb David Simón; Las Salinas amb Isabel Alves; Racó Sa Palomera amb Inés Pascual; Sa Malica - Can Ton amb Josep Porcel i Rafaela Gallardo; Sabora Mar amb Carlos Membrives; Sentits Lounge Restaurant amb "scar Villà i Guillem Gallego; Sicra's Lounge amb Jordi Sicra; i Sol d'Or amb Manuel García.

Les Jornades Gastronòmiques tenen l'objectiu de reivindicar la qualitat de la cuina catalana i dels fruits de la mar. La presentació de l'edició d'enguany va celebrar-se en la nova sala d'actes de la Confraria de Pescadors de Blanes precisament per aquest darrer motiu, i per un altre que s'acabarà de revelar d'aquí a uns mesos. Es tracta de la I Quinzena Gastronòmica de la Gamba de Blanes, que tindrà lloc del 15 al 30 de setembre, on, en aquest cas, es valoritzarà un dels productes estrella del port blanenc: les gambes.