L'Ajuntament de Tossa de Mar manté la voluntat que es construeixi un hotel a Cala Morisca, encara que la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona hagi informat en contra del projecte que hi havia sobre la taula fins ara. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va defensar que tiri encavant el canvi d'ús urbanístic necessari per aixecar-hi un hotel, "i si pot ser de 5 estrelles" -va apuntar-, però "complint els paràmetres del Pla parcial".

La Comissió d'Urbanisme s'ha oposat al canvi d'ús del pla parcial de Cala Morisca, on es preveia construir un hotel de 4 estrelles. En primer lloc, considera que el projecte té un impacte paisatgístic i visual massa gran i, en segon lloc, destaca que els promotors no han justificat l'increment de sostre de més de 8.000 metres quadrats.

En aquesta línia, la Comissió assenyala que els promotors proposen edificar en una zona molt fràgil, amb pendents superiors al 20% i massa a prop de l'espai protegit pel Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) del Massís de les Cadiretes. Al mateix temps, diuen que tot i que el projecte preveia deixar espais lliures amb vegetació, no n'hi ha prou perquè funcionin com a connectors naturals. En cas que vulguin tirar endavant la construcció, els promotors hauran de modificar completament el projecte i tornar a engegar els tràmits.

La Comissió d'Urbanisme tampoc veu amb bons ulls que s'aixequi un complex lúdic-esportiu amb piscines i solàrium al turó emblemàtic d'aquesta cala, tal com està previst en els plànols. També ha tingut en consideració que no hi ha prou espais lliures, ja que les zones verdes que es mostren en el plantejament estan fragmentades per carreteres o altres vies existents i, per tant, no podrien funcionar com a connectors naturals.

Al mateix temps, la Comissió precisa que el projecte tampoc preveu la reserva d'un 20% per a habitatges de protecció oficial, tal com marca la normativa. Per tot això, no li ha donat llum verd. Ara, en cas que els promotors volguessin tirar endavant la iniciativa, haurien de modificar completament el projecte i tornar a engegar els tràmits.

L'alcaldessa espera informació

La negativa d'Urbanisme es va decidir en una comissió celebrada divendres, sobre la qual l'alcaldessa de Tossa es va mostrar sorpresa que l'Ajuntament no n'estigués informat ni hi fos convidat, quan també hi havia altres assumptes que afectaven el Consistori. Saladich espera que aquest mateix dilluns Urbanisme faci arribar la informació pertinent a l'Ajuntament de Tossa.

Gisela Saladich va incidir en el fet que no s'ha tombat el Pla parcial "perquè està aprovat i és al planejament, ja hi ha 150 cases construïdes". El que sí ha qüestionat la Comissió d'Urbanisme és el canvi d'ús "del tros que queda, on a l'equip de govern li sembla millor fer-hi un hotel que més cases", perquè un projecte hoteler ofereix uns serveis i assumeix una sèrie de funcions que alleugereixen la càrrega municipal. L'alcaldessa es va mostrar d'acord que "aquest projecte potser no s'ajusta, però un altre sí". "Ha de tenir les dimensions ?adequades i s'ha de fer bé", va insistir.